Ciolacu a propus, Guvernul decide: bani publici pentru academiile de fotbal, de stat și private

Publicat: 04 iul. 2024, 14:31, de Cristian Matache, în POLITICĂ , ? cititori
Ciolacu a propus, Guvernul decide: bani publici pentru academiile de fotbal, de stat și private

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că Guvernul va discuta și urmează să adopte în ședința de joi un memorandum care va permite academiilor de fotbal, fie ele publice sau private, să primească finanțare de la bugetul de stat. Acest demers vine în urma performanței echipei naționale de fotbal a României la Campionatul European și necesității de a asigura o resursă constantă de tineri sportivi.

Premierul a subliniat importanța susținerii academiilor de fotbal pentru a dezvolta viitoarele talente, menționând că fiecare leu investit de Federația Română de Fotbal sau de cluburi va fi dublat de statul român. Finanțarea va fi direcționată exclusiv către copii și juniori, conform criteriilor stabilite de Federația Română de Fotbal.

În cadrul ședinței de guvern, se va discuta și un memorandum cu tema „Crearea unui mecanism de sprijin financiar pentru dezvoltarea sportului la categoria copii și juniori”, reflectând preocuparea pentru promovarea și încurajarea performanței sportive la nivel național.