Ciolacu: Am reușit să reducem inflația cu aproape 12 puncte procentuale

Publicat: 12 iun. 2024, 12:13, de Andrei Ceausescu, în POLITICĂ , ? cititori
Ciolacu: Am reușit să reducem inflația cu aproape 12 puncte procentuale
sursa: google

Premierul Marcel Ciolacu a postat pe Facebook că inflația în România a înregistrat o scădere semnificativă în luna mai, ajungând la aproape 5%, un nivel care coincide cu prognoza făcută de Banca Națională a României pentru finalul acestui an.

Ciolacu a evidențiat că măsurile adoptate de PSD în timpul guvernării au avut un impact pozitiv asupra situației economice a țării. Plafonarea prețurilor la energie și gaze, precum și limitarea adaosurilor comerciale la alimentele de bază au fost considerate cele mai eficiente soluții pentru sprijinirea populației.

Potrivit declarațiilor sale, inflația a fost redusă cu aproape 12 puncte procentuale de la vârful de aproape 17% înregistrat în noiembrie 2022, reprezentând cea mai accentuată scădere din întreaga Uniune Europeană. Aceste progrese demonstrează angajamentul PSD de a proteja nivelul de trai al românilor și de a menține puterea de cumpărare a populației.

Marcel Ciolacu a subliniat că partidul său nu va ezita să ia decizii suplimentare pentru a sprijini românii și a promova produsele autohtone pe piață. El consideră că aceste două obiective reprezintă elementele esențiale pentru prosperitatea țării atât în prezent, cât și în viitor.