Ciolacu, despre alianța cu PNL: Nu avem altă soluție politică / Cum se vor împărți portofoliile

Președintele PSD a spus că singura soluție politică este realizarea unei alianțe cu Partidul Național Liberal. Liderul PSD spune că își asumă acest proiect și că a fost depășit momentul în care „am făcut socotelile de sondaje, de procente, de poziționări”.

Ieri, ca și reprezentat al PSD, am avut prima întâlnire cu domnul Cîțu, președintele PNL. Sunt ferm convins, din acest moment, atât eu, cât și colegul meu domnul Cîțu vom fi sub un asediu al unor oameni care au alte priorități, al celor care vor încerca să ne demonstreze că direcția în care am plecat nu e cea corectă. Fiecare dintre noi știm ce am greșit. Îmi pare rău, cu adevărat voi ați greșit mai mult fiindcă ați fost la putere”, spune Ciolacu.

Eu vreau să vă asigur de buna mea credință și după discuția de ieri vă spun că am depășit momentul în care am făcut socotelile de sondaje, de procente, de poziționări. Eu consider că în acest moment de răscruce al României, nu avem altă soluție politică. Dacă vom continua războiul dintre cele două partide mari la anu’ în martie vom vorbi de o nouă criză politică, de alegeri anticipate și să nu credeți că cei care vor să stăpânească această țară prin dezbinarea românilor se vor opri aici. Îmi asum acest proiect, sper să reușim să îl realizăm, dar categoric în acest proiect eu nu mă voi angrena decât cu partenerii sociali într-un mod activ”, a declarat liderul PSD. La eveniment a participat și premierul interimar Florin Cîțu, căruia Ciolacu a ținut să îi transmită un mesaj chiar în debutul discursului. „Domnule prim-ministru, am lucrat la discurs înainte de întâlnirea de aseară, asta nu e o veste foarte bună, dar vestea bună este că astăzi la cafea am reușit să redresez lucrurile”, i-a transmis liderul PSD.

Marcel Ciolacu anunță cum se vor împărți portofoliile

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a explicat că împărțirea portofoliilor în viitorul guvern PSD-PNL-UDMR se va face conform ponderii deținute în Parlament de către fiecare partid. ”Există o cutumă parlamentară care așează lucrurile în matca lor: în funcție de numărul de mandate din Parlament. O să las eu de la mine și nu facem împărțirea după scorul din sondaje.”, a spus Marcel Ciolacu. Conform acestui algoritm, PSD va avea cel mai mult de câștigat, iar PNL va pierde mai multe ministere, asta pentru că au pierdut recent 17 parlamentari.

1 COMENTARIU

  1. Ești răpit de 5 răufăcători din filmele tale preferate, dar, din fericire, 8 protagoniști din jocurile tale preferate vin să te salveze. Eşti in siguranță?
    Asa este și cu ideile, politica PSD-istă. Nu ai nici un viitor și nici vreo speranță la o viaţă mai bună.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s în București EXCLUSIV

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s, da ați citit bine. Ieri am avut parte de cea  mai urâtă experință pe care o puteam...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...