Ciolacu, ferm convins că noul Guvern va „performa” mai bine

Preşedintele PSD este ferm convins că va exista o rotaţie a premierilor, iar viitorul Guvern va funcţiona mai bine.

Potrivit lui Ciolacu, rotaţia va fi „foarte rapidă şi foarte lină şi va avea raţiuni, în primul rând, statale, nu politice”.

„Categoric, va exista această rotaţie, este o premieră în politică. Este un lucru convenit printr-un protocol politic. Avem un acord ştiut de un an şi jumătate. Ştiam acest lucru şi eu, şi domnul Ciucă, şi domnul Boloş, şi domnul Grindeanu, şi toată lumea. Este un acord politic şi cred că trebuie şi noi, politicienii, să dăm dovadă că ne ţinem cuvântul după 32 de ani. (…) Sunt ferm convins că Guvernul viitor va funcţiona mai bine decât actualul Guvern. Eu nu îi reproşez nimic (actualului Guvern)”, a afirmat liderul PSD, pentru Europa FM.

Potrivit lui Ciolacu, rotaţia va fi „foarte rapidă” şi foarte lină” şi „va avea raţiuni, în primul rând, statale, nu politice”.

Preşedintele PSD a menţionat că nu agreează varianta alegerilor anticipate, însă decizia ar trebui să aparţină românilor.

„În condiţiile actuale, eu nu văd premisele unor alegeri anticipate. Dacă decizia unei coaliţii este de a avea alegeri anticipate, cred că, în primul şi în primul rând, trebuie să ne adresăm românilor şi să întrebăm dacă ei sunt dispuşi să facem alegeri anticipate şi de ce vrem anticipate. Să forţăm nişte anticipate pe o şmecherie tipic oamenilor politici, eu nu voi merge. Dacă avem argumente faţă de români de ce să facem anticipate, venim argumentăm, explicăm românilor şi românii, presupun că există aceste instrumente, sondajele, şi vom vedea dacă sunt de acord sau nu cu acest exerciţiu, democratic, de altfel, care nu s-a întâmplat în România niciodată până acum”, a explicat el.

În ceea ce priveşte o eventuală alianţă cu PNL, Marcel Ciolacu a precizat că poate fi realizată „dacă aceasta este aşteptarea românilor”, iar decizia aparţine şi celor două partide.

„Pasul următor al unei coaliţii, dacă vrem să dăm o perspectivă acestei coaliţii, ar fi o alianţă. Alianţa presupune liste comune, candidaţi comuni. (…) Dacă asta este aşteptarea românilor, este foarte posibil să o facem. Problema e că nu poate să o facă numai PSD-ul sau numai PNL-ul. (…) Eu nu exclud nimic, ceea ce e un lucru de bun simţ pentru un om politic. Eu ce nu pot să vă spun este că… Nu decid eu. Acest lucru îl decide partidul. Am spus că nu exclud acest lucru, am văzut reacţia liderilor PNL şi, din punctul meu de vedere, după reacţia celor de la PNL, nu mai are loc această…”, a transmis el.

Marcel Ciolacu a mai afirmat că discută de fiecare dată cu premierul Nicolae Ciucă în urma întâlnirilor importante care privesc România şi a opinat că acest lucru ar trebui extins şi în cazul liderilor opoziţiei.

„Pot să vă anunţ o premieră în politica românească. Eu sunt preşedintele PSD. Domnul Nicolae Ciucă este preşedintele PNL, adversarul tradiţional al PSD. Comunicăm în fiecare zi după o întâlnire importantă care priveşte România. Niciodată nu s-a întâmplat aşa ceva. Şi mai mult: trebuie extins acest lucru şi cu liderii partidelor din opoziţie”, a completat el.

1 COMENTARIU

 1. Adica sa reinfiintati PCR.
  Voi nu erati la guvernare ca sa jefuiti si sa pastrati pensiile speciale daca nu trada Iohannis si PNL.A facut asta pentru jaf si sa angajati fara numar retardatii vostrii la stat.
  Ceva de Neascu de la SGG nu zici numic și de jaful pus la cale si cu stiinta apevistului Ciuca?
  Ursula,Scholtz,Macron in cardesanie cu Olanda si Austria au barat Schengen pentru Romania cu buna stiinta si premeditare asta demonstrează ca nu da doi bani pe voi.
  Doar obligatii ati negociat pentru Romania sunteți slugi ordinare si tradatori de tara.
  Sa vedem cum veti intra in alegeri cu Romania in afara Schengen,cu pensii speciale , bugetari fara numar,cu jaful generalizat din Romania.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Cine a participat la petrecerea clanului Bădălău de Paște

Petrecere pe lux și opulență la salonul de fițe Monato din Bolintin Vale. Chiar dacă unora le bate pușcăria la ușă, membrii clanului Bădălău...