Ciolacu îi forțează mâna lui Cătălin Cîrstoiu. ”Trebuia s-o facă demult”

Publicat: 19 apr. 2024, 15:14, de Filon Stan, în POLITICĂ , ? cititori
Ciolacu îi forțează mâna lui Cătălin Cîrstoiu. ”Trebuia s-o facă demult”
Ciolacu ii forteaza mana lui Catalin Cirstoiu

Premierul Marcel Ciolacu a vorbit despre candidatul independent pentru Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, susținut de Partidul Social Democrat și de Partidul Național Liberal și despre ce ar trebui să facă pentru a lămuri problemele legate de incompatibilitatea de care este acuzat. În același timp, Ciolacu a spus că planul pentru Capitală rămâne același, candidat comun cu PNL. A vorbit însă și despre varianta Cristian Popescu.

Ciolacu îi forțează mâna lui Cătălin Cîrstoiu pentru lămurirea acuzațiilor de incompatibilitate

Marcel Ciolacu a spus că medicul Cătălin Cîrstoiu ar fi trebuit să organizeze de mult o conferință de presă în care să lămurească acuzațiile de incompatibilitate care îi sunt aduse.  Președintele PSD a spus că împreună cu liderul PNL Nicolae Ciucă și candidatul pentru Primărie va avea o discuție pe această temă ”cel târziu luni”.

Despre eventualitatea ca medicul Cătălin Cîrstoiu să nu mai fie candidatul comun al PSD-PNL la primăria Capitalei, Ciolacu a spus că are mai multe scenarii de rezervă și a spus că în opinia sa „perioada de independență a trecut”.

Întrebat cum comentează afirmația liderului PNL că „avem planul B, avem planul C” dacă se va retrage sau va fi retras Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru primăria Capitalei, Ciolacu a răspuns: „Este normal. Eu am rămas la planul ‘A’, de a avea un candidat comun. Dar am si eu planul D”.

Conform lui Ciolacu, „planul A” al PSD este un candidat comun cu PNL la primăria Capitalei. Ciolacu a precizat că „am vorbit acum câteva minute cu dl Ciucă și decizia noastră este de a avea un candidat comun la primaria Generală”.

Întrebat dacă acest candidat comun poate fi și membru PNL, lideru social-democrat a declarat: „Categoric. Poate fi și membru PSD, poate fi și membru PNL, cred că perioada de independență a apus”.

Despre varianta Cristian Popescu Piedone, Marcel Ciolacu a spus că nu este luată în calcul, deoarece PNL s-a opus din start.

„Decizia a fost că PSD și PNL vor avea un candidat comun. După cum ați văzut, decizia PNL, publică, eu m-am abținut de a ieși public, a fost de a nu-l susține pe dl Piedone. Deci s-a închis această discuție”, a precizat liderul PSD.

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seara, că, în eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei şi dacă nu se va găsi un alt candidat comun cu PSD, atunci liberalii vor avea propriul candidat.

„Avem planul B, avem planul C, cât de mult aş dori eu acuma să devoalez un plan, nu o fac. Dar, dacă va fi nevoie, Partidul Naţional Liberal, într-o situaţie de extremă urgenţă, ca să folosesc această sintagmă, va avea propriul candidat. Nu este o problemă. Avem resursa umană să identificăm acel candidat care va candida din partea Partidului Naţional Liberal, repet, în extremă urgenţă”, a răspuns Nicolae Ciucă.