Cristian Popescu Piedone a intrat oficial în cursa pentru Primăria Capitalei. Edilul și-a depus candidatura la BEC

Publicat: 19 apr. 2024, 11:54, de Cezar Andrei, în POLITICĂ , ? cititori
Cristian Popescu Piedone a intrat oficial în cursa pentru Primăria Capitalei. Edilul și-a depus candidatura la BEC
16:36, 19 Apr. 2024

Piedone și-a depus candidatura pentru funcția de primar general

Cristian Popescu Piedone a strâns peste 50.000 de semnături pentru a intra în cursa pentru Primăria Capitalei, de aproape trei ori mai mult față de cât era necesar.

Înainte de depunerea candidaturii, edilul Sectorului 5 a făcut o serie de declarații în fața jurnaliștilor.

Piedone a spus că astăzi și-a depus doar propria candidatură pentru Primăria Capitalei, nu au fost depuse însă și listele cu candidații pentru Cosiliul General din partea PUSL, edilul declarând că așteaptă vadă dacă va primi susținerea altor partide.

De asemenea, Piedone a pariat pe victoria sa la alegerile locale din 9 iunie și a precizat că scorul pe care crede că îl va obține va fi de peste 40%.

Totodată, primarul Sectorului 5 nu a ratat ocazia să îi atace pe contracandidații săi Nicușor Dan și Cătălin Cîrstoiu, aducând tricouri cu mesaje inscripționate precum”Je suis Interlop” și ”Je suis Pepa Pig” prin care a dorit să răspundă ironic declarațiilor recente ale acestora.

Principalele declarații ale lui Cristian Popescu Piedone la depunerea candidaturii pentru Primăria Generală

 • Astăzi s-au închis zvonurile că mă voi retrage. De astăzi, cine vrea să se alinieze în spatele meu este liber să o facă. Nu am depus astăzi lista de consilieri generali. O vom deopune zilele următoare, așteptând negocierile să vedem dacă se va alinia cineva, atunci putem vorbi politic pentru majoritatea în cadrul consiliului general.
 • (despre posibile negocieri cu PNL și PSD n.r.) Negocierea am cerut-o eu la început, acum nu au decât să mă contacteze domniile lor. Am înțeles că liberalii au spus din start exclus Piedone.
 • Apogeul meu și al carierei mele se oprește ca primar general. După care, vom vedea, cu acordul voturilor mele, cine va fi viitorul președinte. Acest partid mic, așa cum l-au numit ei, se pare că va scoate un scor istoric la alegerile locale și cu siguranță va intra pe picioarele lui și în Parlamentul României.
 • Dacă vor o victorie în toamnă, PSD-ul ar fi înțelept să vină să mă susțină.
 • Astăzi am depus 52.000 de semnături. Necesarul pentru candidatura mea trebuia să fie 20.000. Vă dau un pronostic. Eu am spus că voi depune semnături cam câte procente voi scoate. Nu am zis că voi scoate 52%. Merg cu o marjă de eroare pe minus de maxim 10%. Deci, vă spun că voi câștiga alegerile pentru Primăria Capitalei cu 42% ca reprezentant al PUSL. E adevărat, acest scor al meu nu se va regăsi în scorul politic din cadrul Consiliului General, estimând eu, astăzi, în realitatea reală, nu în cea virtuală în care trăiesc divești politicieni că scorul politic vom scoate între 12% și 15% la nivelul Bucureștiului.
 • Mă vedeți astăzi la cravată? Da, sunt la cravată și voi fi la cravată, însă doar aceste două luni ale precampaniei și campaniei oficiale. Îi vedem pe alții, în schimb, care patru ani au stat scorțoși la cravată ca mine și au început să suflece mânecile. Au început să vină în tricouri. Nu mai e loc cu lucruri din astea. Eu mă întorc, după aceste două luni, la roaba mea și la ce avem de făcut.
 • Să știți că toate sondajele de opinie, care pe mine nu m-au interesat, chiar dacă m-au dat favorit, rezultatul votului exact se va găsi în urne (…) Va fi o prezență la vot peste așteptările lumii politice.
 • Eu nu sunt ca doctorul Cîrstoiu să mă ascund după perdea dacă am integritate sau nu. Astăzi vă spun că nu există nicio problemă de legalitate la tot ce s-a angajat în Primăria Sectorului 5.
 • (despre tricourile cu mesajul ”Je suis Interlop” n.r.) Este răspunsul pentru domnul primar general Nicușor Dan, care în declarația lui a spus că Piedone poate să iasă primar general susținut de interlopi. Nu este un răspuns pentru o capitală europeană. El, de fapt, nu m-a jignit pe mine.
 • (dacă așteaptă negocieri cu PSD privind candidații pentru Consiliul General n.r.) Cu siguranță da. Nu numai cu el, cu toate partidele cu care voi face majoritate în cadrul Consiliului General.
  Indiferent de naționalitate, etnie, doctrină politică, eu am spus că în cadrul Consiliului General vom face politica cetățeanului. Vedem cum se va configura și dacă indiferent de denumirea partidului, formațiunile politice vor înțelege și vor veni cu un proiect viabil în interesul cetățeanului, toți suntem obligați să îl susținem, nu să respingem pentru că nu ne-a venit nouă ideea sau că a venit de la AUR, PNL, PSD sau USR. Cu toții trebuie să înțelegem că după această campanie electorală trebuie să muncim doar în interesul bucureșteanului. S-a terminat cu războiul. Haideți să punem batista pe țambal, politic și să lăsăm politica la ce nivel e.
12:42, 19 Apr. 2024

Piedone: Gogule, eu am spus: am rufele pe sârmă de 30 de ani

Cristian Popescu Piedone a fost întrebat de jurnaliști despre informația publicată de Ziarul Puterea potrivit căreia, Nicușor Dan ar fi primit 5 milioane de euro din partea BitDefender sub formă de donații. În replică, edilul a răspuns:

“Un milion și jumătate s-au dus numai la Hotnews și restul donațiilor sunt abilitate de persoanele respective. Vedem că deja presa este împărțită în mai multe părți. Eu sunt prieten cu toată presa.

Aș fi putut să dau în judecată în baza numai a unui articol de ieri raportat la familia mea. Nici n-au înțeles acești mega anchetatori că respectiva nu e nici cumnată, nici nepoată, dar se duc după fentă.

Am înțeles că lucrurile trebuie sponsorizate. Sunt de 30 de ani în administrația locală și știu cum funcționează aceste lucruri. Dar, vorbim de finalitate. În campanie spui de niște lucruri care s-au întâmplat acum 4, 15, 20 de ani în urmă. Păi, Gogule, eu am spus: am rufele pe sârmă de 30 de ani”, a declarat acesta.

Citește ancheta: ”Dosarul valiza lui Nicușor Dan”: Donații și sponsorizări în vizorul DNA

11:24, 19 Apr. 2024

Cristian Popescu Piedone a ajuns la Biroul Electoral de Circumscripţie al Municipiului Bucureşti

Cristian Popescu Piedone a intrat oficial în cursa pentru Primăria Capitalei. Edilul își va depune vineri, 19 aprilie, la Biroul Electoral de Circumscripție al Municipiului București, candidatura alături de semnăturile de susținere cerute de lege.

Cristian Popescu Piedone a intrat oficial în cursa pentru fotoliul de primar general

Edilul Sectorului 5 este așteptat în jurul orei 12:00 la Biroul Electoral al circumscripției București pentru a-și depune candidatura pentru Primăria Generală.