Ciolacu îndeamnă românii din Qatar să revină acasă, chiar dacă recunoaște avantajele financiare ale expatrierii

Publicat: 16 apr. 2024, 21:06, de Cristian Matache, în POLITICĂ , ? cititori
Ciolacu îndeamnă românii din Qatar să revină acasă, chiar dacă recunoaște avantajele financiare ale expatrierii
Foto: puterea.ro

Primul-ministru Marcel Ciolacu se află în aceste zile într-o vizită oficială în Qatar, iar una dintre primele sale acțiuni a fost să se întâlnească cu românii stabiliți în această țară din Orient.

 

Premierul Marcel Ciolacu s-a întâlnit cu românii stabiliţi în Qatar, cărora le-a transmis că este convins că în această ţară câştigă mult mai bine din punct de vedere financiar, decât ar câştiga în România, dar le-a transmis şi că îşi doreşte ca ei să revină în ţară.

”Sunteţi într-o ţară total diferită faţă de cea în care v-aţi născut şi este evident că eforturile dumneavoastră au fost cu atât mai mari să vă adaptaţi unei ţări atât de diferite de România. Aveţi respectul meu şi mă bucur imens că aţi dat curs invitaţiei domnului ambasador. Am venit cu o echipă de miniştri, împreună cu doamna ministru de Externe, să avem discuţii aplicate, mai ales în zona economică, dar şi în zona politică. Ştiţi foarte bine că România are cea mai lungă frontieră cu un stat aflat într-un conflict armat. Acum vorbim iarăşi de un conflict în zona Orientului şi parcă nu se mai termină aceste veşti. O să încerc şi eu şi întreaga echipă de miniştri, colegii mei, o să încercăm să ne implicăm cât mai activ şi să ne asigurăm că sunteţi şi veţi fi bine în continuare în Qatar, dealtfel o ţară sigură, la fel ca şi România, România fiind membru NATO, Qatar fiind într-un parteneriat tot cu partenerul strategic pe care îl are Români şi anume SUA. Cred că după Revoluţie este una dintre marile realizări ale României”, a declarat Marcel Ciolacu.

Premierul le-a spus românilor din Qatar că în România este o creştere economică în ciuda crizelor suprapuse.

”Sunt ferm convins că în Qatar câştigaţi mult mai bine financiar decât aţi fi câştigat în România, în acest moment. Sper din tot sufletul, şi numai cifrele ne arată acest trend de creştere în România care s-a datorat în primul rând unei perioade de stabilităţi politice, într-o perioadă de  criză şi de securitate, nu numai energetică sau pandemie şi sper din tot sufletul ca împreună cu colegii mei, până la sfârşitul mandatului, să menţinem acest trend de creştere. Este evident că mi-aş dori să reveniţi în România, mai ales după cele povestite de domnul ambasador, cât de implicaţi sunteţi  şi cât de mult aţi dus la dezvoltarea proiectelor majore di Qatar”, a declarat Ciolacu.

Prim-ministrul le-a mai transmis românilor că şi-ar dori ca în ţara noastră să existe proiecte provocatoare.

”Mi-aş dori foarte mult să găsim acele proiecte provocatoare pentru nivelul dumneavoastră de aşteptare şi în România. În acest moment cu adevărat nu s-a investit niciodată, sunt investiţii de aproape 100 miliarde. Suntem restanţi în continuare în zona de sănătate, în zona de educaţie. Dar am spus-o şi în România şi o spun şi aici, este ultimul tren al României. Dacă România pierde acest tren şi aceste fonduri europene, de această dată, la fel ca şi crizele suprapuse, prin PNRR şi reformele din PNRR care vor duce automat la aderarea României la OECD şi exerciţiul financiar actual european, România nu mai are timp şi nu mai poate să recupereze acest timp”, a declarat Ciolacu.

Prim-ministrul României este însoțit în vizita în Golful Persic de ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, ministrul Afacerilor Externe, Luminița Odobescu, ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Ștefan-Radu Oprea, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Florin-Ionuț Barbu, ministrul Energiei, Sebastian Burduja, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Bogdan Ivan, președinte ANCOM, Valeriu Zgonea, președinte ANSVSA, Alexandru Bociu, președintele Hidroelectrica, Karoly Borbely, directorul Portului Constanța, Mihai Teodorescu.