Ciolacu jubilează prin cifre: creștere, salarii și investiții record

Publicat: 15 mai 2024, 13:20, de Cristian Matache, în POLITICĂ , ? cititori
Ciolacu jubilează prin cifre: creștere, salarii și investiții record

Premierul Marcel Ciolacu a scris pe Facebook despre progresul economic al României, oferind dovezi concrete în sprijinul afirmațiilor sale.

”România creşte din punct de vedere economic. Trei dovezi concrete, confirmate de INS: creştere economică de 1,8%, salariul mediu a depăşit o mie de euro, inflaţia a coborât la 5,9%. Viziunea pentru România constă în modelul economic bazat pe investiții. Avem investiţii record de peste 40 de miliarde de lei doar în primele patru luni, care au efecte de multiplicare în economia reală, permit creşterea producţiei aici, în România şi conduc la creştere economică, la locuri de muncă stabile şi la creşterea veniturilor românilor şi a puterii de cumpărare”, a spus premierul Marcel Ciolacu pe Facebook.

”Este în principal meritul românilor şi al companiilor care produc în România pentru performanţa economică. Doar prin mărirea productivităţii muncii, câştigul salarial mediu net a ajuns la 5.185 lei adică 1042 euro. Doar astfel s-a ajuns ca în anul 2023 să avem un plus de 347.348 noi contracte de muncă cu normă întreagă cu peste 1000 euro net, faţă de anul 2022. Doar astfel au existat bani pentru creşterea puterii de cumpărare a românilor de plus 7-10% la câştigul salarial mediu şi pensia medie şi plus 15-20% la salariaţii cu venituri mici şi cei cu pensii mici”, a subliniat Ciolacu.