Ciolacu: Până duminică avem ședință de coaliție cu privire la prețurile la energie și la gaze

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că este ferm convins că până duminică va avea loc o şedinţă a coaliţiei de guvernare în care să se decidă măsuri cu privire la preţurile la energie şi gaze.

„Sunt ferm convins că până duminică o să avem şedinţa de coaliţie şi o să stabilim anumite măsuri pe care apoi premierul Ciucă să le ia în agenda guvernamentală de săptămâna viitoare. (…) Ne-am uitat atent ce au făcut şi vecinii noştri – şi în Ungaria, şi în Polonia, şi în Cehia -, dar am văzut ce au făcut şi în Germania şi în Suedia cu sprijin pentru consumatori. Cred că etapa în care găsim justificări sau căutăm vinovaţi şi să ieşi la televizor să spui că nu ai pârghii, când statul român este acţionar unic în vreo 12 companii energetice sau acţionar minoritar, mi se pare, în vreo şapte, cred că este ceva prea mult”, a declarat Marcel Ciolacu la Antena 3, citat de Agerpres.El a amintit că a solicitat de urgenţă o convocare a şedinţei Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, pentru că România se află „într-o criză evidentă”.

„Avem cadru legislativ să intervenim. (…) Este normal să se intervină în acest moment. PSD o să vină în şedinţa de coaliţie cu soluţii. La furnizori nu este suficient doar să îi amendăm, ei trebuie şi supraimpozitaţi în cazul în care încalcă legea. (…) Legea trebuie să fie mult mai simplu pusă în aplicare”, a afirmat liderul PSD.

Ciolacu a adăugat că poate ar fi necesară şi o plafonare a preţurilor la alimentele de bază.

2 COMENTARII

  1. Domnule Ciolacu daca eu am salariu de 3000 lei net si vin facturile de utilitati 3500 lei de unde credeti ca pot plati? in acest caz sunt condamnat la moarte eu si familia mea. Inteleg ca este o criz energetica la nivel mondial dar nu vad justificarea preturilor.Sunt de acord cu o marire a preturilor dar macar sa avem baini de mancare si caldura ca de CULTURA si altele nu avem naevoi, tara ne vrea prosti. Multumesc si astept o solutie de la dumneavoastra poate ma invatati cum sa traiesc si sa platesc taxele cu acest salariu.

  2. Jaful la energie,gaze a fost planificat de chirita anre ,virgil popescu min mafiot al energie in cardasenie cu mafia din energie.Practic nu era nevoie de nici o lege pentru ca si inainte puteai sa-ti schimbi furnizorul .De fapt preturile trebuiau sa scada.Chiritoiu de la Consiliul Concurentei,,Virgil Popescu,Chirita,sefii mafioti de la cez,enel,electrica si firmele dn gasca mafiei din energie trebuiesc arestati pentru constituire de grup infractional organizat.Oricum romanii sa nu plateasca facturile jafului. Un alt slugoi al mafiei Catu care face declaratii aberante are si el un loc rezervat la puscarie.O solutie ar fi si anularea licentelor firmelor din energie care jefuiesc romanii.Romanii sunt pegatiti de revolta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...