Ciolacu: Plec a doua zi din funcția de președinte PSD dacă AUR câștigă alegerile europarlamentare

Publicat: 29 dec. 2023, 14:52, de Mariana Olteanu, în POLITICĂ , ? cititori
Ciolacu: Plec a doua zi din funcția de președinte PSD dacă AUR câștigă alegerile europarlamentare

Marcel Ciolacu e ferm convins că PSD va câștiga alegerile parlamentare în detrimentul AUR. În caz contrar, premierul anunță ca va demisiona din fruntea Partidului Social Democrat.

„Dacă Simion câștigă alegerile europarlamentare plec a doua zi. Sunt ferm convins că vom fi pe primul loc, am un șef de campanie foarte bun, pe domnul Tudose”, a spus Marcel Ciolacu la România TV.

În ceea ce privește o posibilă candidatură la alegerile prezidențiale, de anul viitor, premierul a spus că nu a stabilit nimic „momentan”. „Cele mai importante sunt primele alegeri, cele europarlamentare. În momentul în care ai pierdut alegerile ai plecat, e o regulă de aur”, a spus Marcel Ciolacu.

AUR sub 10% în intențiile de vot

Afirmația făcută de premier vine la scurt timp după apariția sondajului INSCOP de la începutul lunii decembrie. Sondajul a scos la iveală faptul că PSD ar obţine 30,2% din voturi, PNL ar obține 20,1%, iar AUR 19,5%.

Un alt sondaj de ultimă oră, realizat de ARA Public Opinion, arată că AUR s-a prăbușit în intențiile de vot și nu are șanse să intre la guvernare în 2024.