Ciolacu respinge variante rocadei de ministere cu PNL: „Vom anunța săptămâna viitoare cine va fi noul ministru la Apărare”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat joi că nu se pune problema unui schimb de portofolii între social democrați și liberali. Liderul social-democraţilor a adăugat că ar trebui să aibă loc luni o şedinţă a coaliţiei, urmată săptămâna viitoare de un Consiliul Politic Naţional al PSD care să desemneze persoana pentru portofoliul Apărării.

„E un minister care personal are o conotaţie specială. Printre cele mai mândre perioade în viaţa mea a fost când am fost interimar la Apărare. Pe urmă, am rămas vicepremier. Cred că luni ar trebui să avem o coaliţie şi discuţii în interiorul coaliţiei, apoi un Consiliu Naţional săptămâna viitoare unde să desemnăm pe cineva să reprezinte MApN”, a afirmat Marcel Ciolacu, întrebat joi dacă îşi mai doreşte PSD portofoliul Apărării.

Chestionat dacă ar fi dispus să existe o rocadă şi să preia PSD Ministerul Energiei, lăsând pentru PNL Ministerul Apărării, Ciolacu a replicat: „Nu pot să răspund la aşa ceva”.

„Acum câteva ore am discutat cu premierul. Nu există astfel de discuţii. Nu se produce nicio rocadă. Nu facem trocuri, rocade. Avem un acord politic pe care îl respectăm. Domnul Dincu a demisionat. E normal să avem o discuţie în interiorul coaliţiei, nu între mine şi premier. Şi apoi o decizie în Consiliul Naţional al PSD”, a conchis Ciolacu.

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, chestionat dacă liberalii ar fi dispuşi să accepte propunerea social-democraţilor ca PNL să preia conducerea Ministerului Apărării, că „în acest moment, Guvernul are o structură şi funcţionăm pe structura care a fost asumată, agreată de fiecare partid din coaliţie”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Atac cu 130 de rachete în Tel Aviv. Ambasadorul Israelului în...

Ploaie de rachete lansate din Fâşia Gaza spre metropola israeliană Tel Aviv. Mişcarea islamistă Hamas a anunţat marţi seara că a lansat 130 de...
Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...