Ciolacu respinge variante rocadei de ministere cu PNL: „Vom anunța săptămâna viitoare cine va fi noul ministru la Apărare”

Publicat: 27 oct. 2022, 20:21, de Florentin Lucaniuc, în News , ? cititori
Ciolacu respinge variante rocadei de ministere cu PNL: „Vom anunța săptămâna viitoare cine va fi noul ministru la Apărare”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat joi că nu se pune problema unui schimb de portofolii între social democrați și liberali. Liderul social-democraţilor a adăugat că ar trebui să aibă loc luni o şedinţă a coaliţiei, urmată săptămâna viitoare de un Consiliul Politic Naţional al PSD care să desemneze persoana pentru portofoliul Apărării.

„E un minister care personal are o conotaţie specială. Printre cele mai mândre perioade în viaţa mea a fost când am fost interimar la Apărare. Pe urmă, am rămas vicepremier. Cred că luni ar trebui să avem o coaliţie şi discuţii în interiorul coaliţiei, apoi un Consiliu Naţional săptămâna viitoare unde să desemnăm pe cineva să reprezinte MApN”, a afirmat Marcel Ciolacu, întrebat joi dacă îşi mai doreşte PSD portofoliul Apărării.

Chestionat dacă ar fi dispus să existe o rocadă şi să preia PSD Ministerul Energiei, lăsând pentru PNL Ministerul Apărării, Ciolacu a replicat: „Nu pot să răspund la aşa ceva”.

„Acum câteva ore am discutat cu premierul. Nu există astfel de discuţii. Nu se produce nicio rocadă. Nu facem trocuri, rocade. Avem un acord politic pe care îl respectăm. Domnul Dincu a demisionat. E normal să avem o discuţie în interiorul coaliţiei, nu între mine şi premier. Şi apoi o decizie în Consiliul Naţional al PSD”, a conchis Ciolacu.

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, chestionat dacă liberalii ar fi dispuşi să accepte propunerea social-democraţilor ca PNL să preia conducerea Ministerului Apărării, că „în acest moment, Guvernul are o structură şi funcţionăm pe structura care a fost asumată, agreată de fiecare partid din coaliţie”.