Ciolacu și Firea au dansat, la Bragadiru, pe muzica… PNL

Publicat: 28 iun. 2021, 15:33, de Ion Teleanu, în OPINII , ? cititori
Ciolacu și Firea au dansat, la Bragadiru, pe muzica... PNL

La scurt timp după ce a ajuns lider al PSD, Marcel Ciolacu a demonstrat printr-o mulțime de ipostaze și dovezi că mimează opoziția parlamentară, făcând astfel jocul liberalilor lui Ludovic Orban și asigurându-i, totodată, liniștea și confortul prezidențial lui Klaus Iohannis.

„Glumițele” lui Ciolacu cu moțiunile simple contra unor USR-iști n-au fost înghițite nici de tovarășii săi de șpriț, Grindeanu și Tudose, chiar dacă una dintre ele a fost „extrem” de haioasă. Adică acea „glumiță” de moțiune simplă împotriva lui Vlad Voiculescu pentru tragedia de la Matei Balș, deși acesta era ministru de o lună de zile, în timp ce Adrian Streinu-Cercel și chiar Alexandru Rafila, își trecuseră spitalul pe persoană fizică de ani buni.

Însă, alegerile locale parțiale de ieri de la Bragadiru au scos foarte clar în evidență baletul lui Ciolacu pe muzica liberalilor. Dar numai că la alegerile de la Bragadiru, Ciolacu a dansat pe ritmuri liberale cu fostul edil PSD al Capitalei, Gabriela Firea, soția eternului primar de Voluntari, Florentin Pandele.

De fapt, Ciolacu a acceptat jocul lui Pandele pentru liberali și la alegerile locale din septembrie 2020. Atunci pe buletinul de vot a apărut Alianța Social Liberală (ASL), din care făcea parte și PSD, doar numai ca PSD să nu aibă listă separată de candidați ca nu cumva să strice jocurile PNL, ceea ce s-a și întâmplat, adică liberalii au lăsat la PSD doar vreo cinci-șase primării din Ilfov.

Susținere pentru candidatul USR

La alegerile parțiale locale de ieri de la Bragadiru, liderii PSD, Marcel Ciolacu și Gabriela Firea, au anunțat că cel mai mare partid din România nu are un candidat propriu și că o susțin pe candidata PMP-USR-PLUS, Teodora Desagă.

Este incredibilă manevra de prostire a electoratului PSD făcută de cei doi, mai ales prin prisma, că vezi Doamne, PSD nu are candidat, fapt pentru care susțin un candidat al PMP-USR, adică tocmai al unui partid de la guvernare împotriva căruia PSD a depus moțiune de cenzură.

Este prosteală pe față a celor care susțin PSD, dacă ținem cont de faptul că la Bragadiru au avut drept de vot peste 23.000 de persoane, iar populația orașului cu rezidenți depășește 60.000 de locuitori! PSD, cel mai mare partid al țării, să nu aibă candidat la un oraș de o asemenea mărime cum este Bragadiru demonstrează că este un blat politic ordinar care se vede de la Buzău sau Bacău.

Mai mult, tripleta Ciolacu-Pandele-Firea a vrut să se asigure că acel candidat al PNL va câștiga sigur alegerile, ceea ce s-a și întâmplat, și l-au numit președinte interimar al PSD Bragadiru tocmai pe omul de casă al lui Pandele, deputatul PSD Daniel Ghiță.

Așadar, la alegerile locale parțiale de ieri de la Bragadiru, liderii PSD Marcel Ciolacu și Gabriela Firea au dansat pentru PNL, pe muzica și ritmul lui Pandele pentru liniștea și bunăstarea liderului PNL Ilfov, Hubert Thuma. Păi, bine măi Rică e frumos să dansezi în ringul PSD pentru PNL!