Ciolacu susține că inflația se află pe un trend descendent, dar uită să spună că e cea mai mare din Europa

Publicat: 20 apr. 2024, 16:04, de Cezar Andrei, în POLITICĂ , ? cititori
Ciolacu susține că inflația se află pe un trend descendent, dar uită să spună că e cea mai mare din Europa
Ciolacu susține că inflația se află pe un tren descendent, dar uită să spună că e cea mai mare din Europa

Premierul Marcel Ciolacu a vorbit astăzi despre inflația din România, susținând că aceasta se află pe un trend descendent și chiar ”accelerat”. Cu toate acestea, prim-minitrul a uitat să spună că țara noastră are cea mai mare rată a inflației din Uniunea Europeană, conform datelor oficiale. 

Ciolacu susține că procentul cu care veniturile românilor au crescut depășește procentul cu care prețurile s-au majorat.

”Am preluat o inflaţie medie de 13,8% anul trecut, în acest moment creşterile sunt de 13,5% pe persoană şi peste 13,8% pe familie. Cu adevărat, scumpirile au fost de 11,5%. Este o diferenţă mică procentuală, dar ne arată trendul din acest moment. Faptul că lună de lună reuşim să ducem inflaţia într-un trend descendent, chiar accelerat, mie personal, îmi arată foarte clar că suntem în drumul economic corect”, a afirmat Marcel Ciolacu în discursul ţinut sâmbătă, la evenimentul de lansare a candidaţilor PSD Argeş pentru alegerile locale din 9 iunie.

Citește și: Ciolacu îi forțează mâna lui Cătălin Cîrstoiu. ”Trebuia s-o facă demult”

România a avut cea mai ridicată rată a inflației din UE și în luna februarie. Rata anuală a inflației în Uniunea Europeană a scăzut în luna februarie până la 2,8% , de la 3,1% în ianuarie. Țara noastră rămâne însă cu cea mai ridicată rată a inflației din blocul comunitar pentru a doua lună consecutiv, repsectiv 7,1%.

Marcel Ciolacu a lăudat-o pe argeşeanca Simona Bucura Oprescu, spunând că aceasta poate rămâne în istoria Guvernului ca cel mai performant ministru al Muncii. Priemierul spune că în momentul de față sunt în derulare investiții de 1,5 miliarde de euro în județul Argeș, cu precădere în sectorul infrasctructurii rutiere. Ciolacu a ţinut să sublinieze că sute de mii de angajaţi, pensionari şi copii argeşeni au venituri majorate.

”Asta înseamnă stabilitate, asta înseamnă expertiză, implicare şi acesta este adevărul: oamenii cunosc acest lucru”, mai spune Ciolacu.

Marcel Ciolacu, convins că va PSD va câștiga din nou Argeșul

Liderul PSD s-a declarat încrezător că social-democrații vor câștiga din nou alegerile în județul Argeș.

”Haideți să nu ne alintăm! Veți câștiga toate alegerile, nu are nimeni astăzi nicio șansă în fața dvs”, le-a mai spus Ciolacu social-democraților de la Argeș.

Organizația PNL Argeș este condusă de un alt membru al Guvernului, respectiv de Alina Gorghiu, ministru al Justiției.