Ciolacu: Unirea devine realitate prin Autostrada Moldovei

Publicat: 24 ian. 2024, 09:49, de Mariana Olteanu, în POLITICĂ , ? cititori
Ciolacu: Unirea devine realitate prin Autostrada Moldovei

Unirea pe care dorit-o domnitorul Alexandru Ioan Cuza devine realitate prin Autostrada Moldovei, afirmă premierul României, Marcel Ciolacu. Social-democratul a venit cu precizări și a declarat că această unire economică a Moldovei cu restul ţării va conduce rapid la dezvoltarea rapită a zonei.

“Dragi români, în urmă cu 165 de ani, pe 24 ianuarie, românii şi-au unit eforturile şi au pus bazele României ca stat naţional, unitar şi democratic. Şi atunci, mulţi s-au opus. Şi din afara ţării, dar şi din interior. Pentru interesele lor, ar fi fost mai bine ca românii să nu fie uniţi. Astăzi, la 165 de ani de atunci, România a intrat într-o nouă etapă a modernizării sale. O etapă care îi va permite să se dezvolte şi să crească la adevăratul său potenţial! În primul rând, Unirea – pe care marele Cuza a dorit-o – devine realitate prin Autostrada Moldovei. Unirea economică efectivă a Moldovei cu restul ţării va conduce, în sfârşit, la dezvoltarea rapidă a zonei, prin creşterea investiţiilor şi crearea de noi locuri de muncă, mai bine plătite”, a declarat Marcel Ciolacu, relatează News.ro.

Marcel Ciolacu a mai transmis că, reformele începute de Guvern permit trecerea la o nouă etapă de dezvoltare economică şi socială.

“Apoi, reformele ireversibile, pe care acest Guvern le-a început anul trecut, permit României accesarea tuturor banilor din PNRR. Ne permit, astfel, trecerea la o nouă etapă de dezvoltare economică şi socială.

Există încă multe inegalităţi sociale care trebuie corectate. Prioritatea momentului este rezolvarea cerinţelor îndreptăţite ale agricultorilor şi transportatorilor. Iar rolul meu este să port un dialog cu toate categoriile sociale care reclamă neajunsuri şi inechităţi! Fiindcă sunt un om al dialogului! Şi doar împreună am găsit şi vom găsi soluţii pe care le putem aplica rapid”, a afirmat premierul.