Cioloș acuză PNL că a plătit o campanie de denigrare a foștilor miniștri USR ai Sănătății

Publicat: 21 oct. 2021, 07:29, de Cezar Amariei, în News , ? cititori
Cioloș acuză PNL că a plătit o campanie de denigrare a foștilor miniștri USR ai Sănătății

Dacian Cioloș susține că liberalii au plătit o adevărată campanie de Fake News îndreptată împotriva ex-ministrului Sănătății, Ioana Mihăilă (USR). Reprezentanții grupării susțină că Mihăilă a făcut nenumărate demersuri de prevenire a valului 4 al pandemiei, dar acestea au fost ignorate de premierul Florin Cîțu.

I-am costat mulți bani pe cei de la PNL. După ce au produs flyere mincinoase și le-au împărțit prin țară în campania electorală, acum au plătit o întreagă campanie online prin care încearcă să arunce vina pandemiei pe Ioana Mihăilă și pe Vlad Voiculescu. Este pur și simplu de neînțeles ce dorește în realitate acest partid care, pe de-o parte, ne trimite mesaje de împăcare, în timp ce în public continuă cu dezinformări de cea mai joasă speță”, a transmis Dacian Cioloș.

Acesta susține că, dacă a existat cineva în guvern care a încercat să tragă în sus campania de vaccinare și lupta în pandemie, aceștia au fost Ioana Mihăilă și Vlad Voiculescu. Chiar și în contextul denigrării celor doi, USR susține că ar fi dispus la negocieri cu PNL, pentru o nouă formulă guvernamentală.

Suntem oricând dispuși la dialog cu PNL. Dar dacă cineva își închipuie că noi ne vom așeza la masă cu Florin Cîțu în timp ce el face campanii mincinoase online sau pentru că repetă la infinit să mergem la PSD și AUR fie nu știe ce vorbește, fie a ajuns să creadă în propriile minciuni. Este rușinos de jos punctul unde s-a ajuns și, deși noi sperăm că oamenii echilibrați vor stopa acest gen de comportament, nu pot să nu rămân cu un gust amar în urma acestor degradări ale exprimării publice”, a mai spus Cioloș.

Într-un comunicat de presă transmis de USR, reprezentanții partidului susțin că Ioana Mihăilă i-a transmis lui Florin Cîțu situația bugetară a Ministerului Sănătății și necesarul la rectificare, inclusiv sumele necesare până la finele anului, care nu fuseseră cuprinse în bugetul aprobat pe 2021, încă din 28 aprilie.

Sub conducerea lui Mihăilă, Ministerul Sănătății a cerut spitalelor și DSP-urilor planurile județene de reziliență pentru ca, în eventualitatea creșterii incidenței, toate spitalele să revină pentru tratarea pacienților COVID-19 și a transmis recomandări către DSP-uri pentru spitale pentru prevenirea incendiilor pentru pregătirea valului patru.

Doar în luna august, Ioana Mihăilă a transmis premierului trei adrese în care a fost cerută suma de peste 5 miliarde de lei la rectificare pentru vaccinurile și tratamentele COVID, ambulanțe, dispensare școlare și investiții în spitale.