Cioloș: Nu e momentul de jocuri politice. Soluția noastră avantajează pe toată lumea

După ce şi-a prezentat Guvernul în Parlament, premierul desemnat Dacian Cioloș a declarat că procedurile privind formarea unui nou guvern trebuie să se desfășoare rapid, pentru că „nu mai este timp de experimente”. Cioloș l-a îndemnat, totodată, pe liderul PSD să nu mai critice USR-ul și să voteze noul executiv în Parlament.

Într-o postare pe o rețea de socializare, Dacian Cioloș spune că Marcel Ciolacu se plânge public de întârzierea numirii unui premier și de lungirea negocierilor ”pentru că stă prost cu memoria”.

El e cel care a mers la Cotroceni fără nicio variantă, el e cel care vorbește de anticipate atunci când știe că nu se pot organiza, el e cel care a negociat cu PNL blocarea moțiunii USR pentru a prelungi criza la infinit. Din fericire, ipocrizia se poate vindeca și, pentru că e  parlamentar, are ocazia concretă de a termina criza rapid, prin votarea noului executiv”, a adăugat Dacian Cioloș.

Dacian Cioloş: „Nu e momentul pentru un experiment

Am depus o listă de miniștri pentru un guvern monocolor pentru că nu e momentul pentru un experiment. Dacă acest guvern, avem nevoie de oameni care să răspundă măsurilor politice. Programul nostru de guvernare poate să pară dur, ne concentrăm pe priorităţi evidente în prezent, avem nevoie de măsuri concrete pentru criza sanitară, trebuie să ne pregătim pentru criza energetică ce poate să lovească puternic oamenii în această iarnă„, a spus, luni, Dacian Cioloş. Întrebat dacă face demersuri pentru o majoritate parlamentară, Cioloş a spus că nu face demersuri pe sub masă.

Cioloş: „Nu facem negocieri pe sub masă, nu eu trebuie să-i fac majoritate lui Cîţu

„Eu fac demersuri şi acum, dar nu negocieri pe sub masă. În rest, căutăm să punem argumentele pe masă. Am spus că voturile se numără în Parlament. Eu vin cu o propunere de guvern, noi am încercat până în ultimul moment să fim deschiși la discuții. Nu eu trebuie să-i fac majoritatea lui Cîţu, nu e treaba mea„, a adăugat Cioloş. Liderul USR a mai spus că dorește ca audierile și votul privind cabinetul propus să fie organizate chiar săptămâna aceasta. „Dacă acest guvern va trece suntem gata să ne apucăm de treabă cât mai repede”, a mai spus Cioloș.

Lista de miniștri a cabinetului Dacian Cioloș

Ministerul Finanțelor – Dragoș PÎSLARU

Ministerul Afacerilor Interne – Alin STOICA

Ministerul  Afacerilor Externe – Dan BARNA

Ministerul Justiției – Stelian ION

Ministerul Apărării Naționale – Nicu FĂLCOI

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului – Claudiu NĂSUI

Ministerul Energiei – Cristina PRUNĂ

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii – Cătălin DRULĂ

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale – George CĂȚEAN

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor – Mihai GOȚIU

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene – Cristian GHINEA

Ministerul Muncii și Protecției Sociale – Oana ȚOIU

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației – Ionuț MOȘTEANU

Ministerul Sănătății – Ioana MIHĂILĂ

Ministerul Educației – Corina ATANASIU

Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării – Monica Berescu

Ministerul Culturii – Iulia Popovici

Ministerul Tineretului și Sportului – Tudor POP

Conferința de presă susținută de Dacian CIoloș după depunerea listei de miniștri la Parlament

https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=314&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fpartidulusrplus%2Fvideos%2F1038220690087508%2F&show_text=false&width=560&t=0

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...