Cea mai mare cooperativă agricolă integrată din România își extinde vânzările pe o platformă online

Publicat: 28 oct. 2021, 14:29, de Viorela Pitulice, în Agricultura , ? cititori
Cea mai mare cooperativă agricolă integrată din România își extinde vânzările pe o platformă online

Producătorii români de alimente se adaptează la condițiile impuse de pandemie și își extind vânzările pe online. Cooperativa Ţara Mea, cea mai mare cooperativă integrată de la noi, a încheiat un parteneriat cu platforma e-Mag pentru vânzarea online a produselor disponibile sub brandul „Ţara mea”. Acestea vor fi disponibile, începând din luna octombrie, iar, în primă fază, va fi vorba de mezeluri feliate și ouă..
 
“Parteneriatul vine ca un răspuns la schimbarea din ce în ce mai evidentă a comportamentului de consum, respectiv creşterea comerţului online”, se arată într-un comunicat al Cooperativei Ţara Mea.

În acest an, cooperativa a extins parteneriatele cu marile magazine pe segmentul de legume şi fructe, venind astfel în sprijinul micilor producători locali, cărora le garantează siguranţa cantităţilor cultivate şi vândute.

„Ne bucurăm că putem să fim aproape de clienţii noştri şi că am găsit un partener puternic, aşa cum este e-Mag, pentru a îndeplini acest deziderat. Comerţul tradiţional rămâne încă o componentă importantă din consum, însă, în ultima perioadă, şi pe fondul pandemiei, dar şi pentru că este o evoluţie firească, e-commerce-ul a crescut semnificativ. În acest context, preocuparea noastră este nu doar să oferim românilor cele mai bune produse autohtone, ci să le şi facilităm accesul la acestea prin preţuri decente, dar şi prin platforme adaptate cerinţelor lor”, a declarat Florin Burculescu, preşedinte Cooperativa Ţara Mea.

Extindere pe toate canalele

Cooperativa Ţara Mea are în plan să extindă, în perioada următoare, reţeaua de distribuţie a produselor din portofoliu, dar și să diversifice oferta în funcţie de cerinţele partenerilor.

„Prezenţa produselor româneşti pe rafturile tuturor marilor retaileri este unul dintre cei mai importanţi paşi pe care Cooperativa Ţara mea îl face în efortul de a promova agricultura românească şi de a sprijini şi populariza munca producătorilor români. Ne dorim să fim în toate reţelele mari de magazine cu o gamă cât mai variată de produse şi aceasta va fi una dintre priorităţile pe termen scurt. Cu sprijinul tuturor partenerilor noştri, vrem sa ducem produsele româneşti în toate colţurile ţării”, a precizat Florin Burculescu.

Cooperativa Ţara Mea este cea mai mare cooperativă agricolă din România cu peste 1.000 de fermieri membri, care desfăşoară activităţi pornind de la cultivarea legumelor, procesarea lactatelor şi până la producţia de carne de porc şi pasăre, produse finite şi băcănie.

De la finalul anului 2016, brandul „Ţara Mea” include o gamă largă de produse – legume şi fructe, conserve, carne de porc, carne de pasăre, ouă, lactate şi brânzeturi, produse de morărit şi panificaţie, precum şi altele. Cooperativa îşi desfăşoară activitatea în judeţele Arad, Braşov, Giurgiu, Satu-Mare, Buzău, Olt, Hunedoara, Galaţi, Prahova, Călăraşi şi în Municipiul Bucureşti, asigurând circa 4.000 de locuri de muncă.