Dumitru Coarnă, despre AUR: Monștri care vor distruge România

Publicat: 07 feb. 2024, 11:40, de Mariana Olteanu, în POLITICĂ , ? cititori
Dumitru Coarnă, despre AUR: Monștri care vor distruge România

Dumitru Coarnă face declarații controversante despre partidul pe care tocmai l-a părăsit. Deputatul susține că printre motivele care l-au determinat să plece se numără anumite practici pe care le consideră nedemocratice și periculoase.

Dumitru Coarnă atrage atenția și susține că există o lipsă de transparență și meritocrație în AUR, acuzând liderii de manipulare dar și de încercări de a controla strict structura partidului. În mesajul transmis, deputatul susține că nu vrea să participe la construirea unor monștri politici.

„Am demisionat cu intreaga organizatie AUR Calarasi, duminica, 4 februarie 2024. Eu stiam ce urmeaza, adica era clar pentru mine ca se oprea jocul asta. Deci eu oricum opream jocul, pentru ca nu vreau sa particip la construirea unor monstri politici. Nu vreau sa am constiinta incarcata cu niste oameni care vor ajunge in functii de conducere, oameni care sunt diabolici. Nu vreau sa am constiinta incarcata cu monstri din astia care vor distruge Romania, la propriu.

Am avut niste discutii cu ei, asa, in particular, si le spuneam „Domnule, daca voi la 15% va comportati asa brutal, grobian, primitiv, voi la 50%, efectiv ne impuscati. Voi, daca ajungeti la 50%, ne impuscati in strada. Au fost discutiile in privat. Sigur ca putem dezvolta discutia aici, vorbind despre materialele de propaganda politica pe care le trimiteau fortat sa le cumpere organizatiile locale. Adica, vrei nu vrei, cumpara steaguri, vrei, nu vrei, cumpara geaca, vrei, nu vrei cumpara tricou, corturi, ca sa nu mai spun ca erau supraevaluate de trei-patru ori.

Eu am spus: „Domnule presedinte, am la Calarasi firme care produc lucrurile din astea la un pret rezonabil, de trei ori mai mic decat al vostru” si asa mai departe. Deranjul era si aici. Ca sa nu va mai spun ca din ce am vazut, ce am vorbit prin tara, nu prea erau fiscalizate aceste bunuri care se tot vand. De exemplu, acum sunt niste pachete cu corturi si cu nu stiu ce tricouri acolo, undeva la 50.000 de lei, 10.000 de euro pentru fiecare judet. Am vorbit la Iasi, au platit oamenii 40.000 sau 50.000 de lei.

Am vorbit la Timisoara, la Sibiu, la Arad, la Giurgiu, in toata tara asta. Bani care, in opinia mea, nu sunt fiscalizati. Nu am primit niciun fel de evidenta acolo. Toti cei care au cumparat materiale nu au primit niciun fel de document cum ca ar fi achitat o suma de bani pentru acele materiale. Banii i-au dat, materiale supraevaluate au primit, dar chitante nu au primit. Adica, bon de casa, nu au primit”, afirmă Coarnă, într-un interviu pentru aktual24.ro.

Cine este Dumitru Coarnă?

Controversatul deputat PSD Dumitru Coarnă, trecut ulterior la AUR, de unde susține că a demisionat, este un fost sindicalist de poliție al cărui CV postat pe site-ul Camerei Deputaților este de …Cartea Recordurilor.

Citește mai mult: Deputatul Dumitru Coarnă a fost în același timp și electrician și polițist la apelul bocancilor