Dubai și Laponia, destinațiile vedetă ale iernii

Publicat: 08 nov. 2021, 14:20, de Otilia Caloian, în LIFESTYLE , ? cititori
Dubai și Laponia, destinațiile vedetă ale iernii
Sursa foto: Pixabay.com

Mai este o lună și jumătate până la sărbătorile de iarnă, iar agențiile de turism aproape că și-au epuizat locurile pentru anumite destinații. Printre destinațiile cele mai căutate pentru luna decembrie se numără însoritul Dubai și Laponia, țara lui Moș Crăciun.

“Se vinde foarte bine Dubaiul de Revelion, dar și celelalte plecări din decembrie și ianuarie. Deși se cere test care trebuie făcut în România, și se mai face unul gratuit în aeroport, românii au înțeles că este pentru siguranța lor. Este mare aflux de turiști acum în Dubai din toată lumea, cu ocazia World Expo Dubai. Sunt foarte mulți români care merg să vadă expoziția”,  ne-a declarat Alin Burcea, CEO la Paralela 45.

O altă destinație extrem de căutată este și Findlanda, respectiv Laponia, cunoscută drept Țara lui Moș Crăciun. “Avem două avioane aproape pline pentru Laponia – Țara lui Mos Crăciun, cu plecări din 18 și 22 decembrie, după ce anul trecut nu s-au putut realiza zborurile charter spre Laponia”, a completat Alin Burcea.

 Cereri mici pentru Austria și Bulgaria

Dacă până înainte de pandemie, românii luau cu asalt pârtiile de ski din Austria și din Bulgaria, anul acesta, din cauza restricțiilor impuse de cele două țări, aceste două destinații nu sunt la mare căutare. “Austria pentru schi se vinde încă modest, față de un an normal, iar schiul în Bulgaria, din cauza testului PCR obligatoriu, chiar dacă ești vaccinat, a redus înscrierile”, a conchis reprezentantul Paralela 45.

Otilia Caloian și-a început cariera jurnalistică la începutul anilor 2.000. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Facultatea de Finanțe-Bănci. Este specializată în jurnalismul economic și de ... vezi toate articolele