Federațiile sportive din România, obligate să respecte noi reguli

Finanțate anual cu sute de milioane de lei de la bugetul de stat sau cele locale, federațiile sportive vor fi obligate să spună în mod public, de acum înainte, cum cheltuie acești bani.

Parlamentarii au adoptat Proiectul de lege pentru transparentizarea activității federațiilor sportive din România, cu 258 de voturi favorabile și o singură abținere. Asta înseamnă că modul în care federațiile își vor gestiona finanțările primite de la Ministerul Sportului, peste 130 milioane de lei anual, va fi public.

Concret, federațiile care primesc bani de la stat vor avea următoarele obligații:

•           să dețină o pagină proprie de internet;

•           să permită vizualizarea, pe pagina proprie de internet, a statutului federației, precum și a altor acte constitutive, dacă este cazul;

•           să publice pe pagina proprie de internet bugetul federației, programele și strategiile proprii, structura organizatorică, numele și prenumele persoanelor din conducerea federației, regulamentele, lista cluburilor sportive afiliate, numărul sportivilor legitimați pe categorii de vârstă, numărul antrenorilor și instructorilor pe ramură sportivă.

În cazul în care nu se respectă prevederile respective, federațiile riscă riscă amenzi de la 3.000 lei la 10.000 lei și/sau pierderea eligibilității pentru finanțare din fondurile Ministerului Sportului.

La începutul anului 2021, doar 3 federații din 63 aveau publicat bugetul și doar 6 și-au asumat public o strategie pentru sportul pe care îl coordonează la nivel național.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole