Mărturii cumplite despre pacienții de la spitalul Sf. Pantelimon: „L-am găsit murdar, nu era conectat la perfuzie, sau la oxigen”

Publicat: 14 apr. 2024, 09:00, de Cristian Matache, în ACTUALITATE , ? cititori
Mărturii cumplite despre pacienții de la spitalul Sf. Pantelimon: „L-am găsit murdar, nu era conectat la perfuzie, sau la oxigen”

Cei 17 pacienți morți în doar patru zile la secția ATI de la Spitalul Sf. Pantelimon au lăsat în urmă semne de întrebare și multă suferință familiilor.

Tragedia care a lovit secția de Terapie Intensivă a Spitalului Pantelimon a adus nu doar durere și pierdere, ci și îndoieli și întrebări despre condițiile și îngrijirea pacienților. Cei 17 oameni care și-au pierdut viața în doar patru zile au lăsat în urmă familiile lor sfâșiate de durere și neliniște.

Printre cei care își plâng rudele se numără și o femeie ale cărei acuze aduc lumina asupra unei presupuse neglijențe care ar fi marcat tragicul sfârșit al tatălui său. Descriind starea deplorabilă în care l-ar fi găsit pe tatăl său înainte de a-și da ultima suflare, ea acuză personalul medical de lipsă de atenție și profesionalism.

”Pe un pat dezbrăcat, învelit cu o pătură, probabil îl ducea la o radiografie undeva și am spus că sunt aici, după care am venit înapoi. Am stat aici, pe holul ăsta, la intrare și am tot întrebat să știu ce se întâmplă în momentul ăla. M-a sunat o infirmieră de acolo să îmi spună că pot să-i duc pachețelul cu papuci, cu cană, cu tot ce aveam eu adus, dar nu m-a lăsat să intru la el. I-am lăsat pachețelul infirmierei și mi-a zis că la ora 4:00 pot să vină. Am venit la ora 4:00 am intrat în salon, îi puseseră o sondă. L-am găsit în pat cu marginile patului ridicate, iar el făcuse pe el, era murdar până la mijloc de fecale, făcuse pe el, nu l-a curățat nimeni. S-a întâmplat pe 28 martie, probabil știa că trebuie să vin”, a declarat femeia pentru Antena 3.

Femeia a relatat cu amănunte zguduitoare starea în care se afla tatăl ei cu doar câteva zile înainte de a-și pierde viața la spitalul Sf. Pantelimon, subliniind că acesta prezenta semne alarmante, inclusiv brațe învinețite, și că, într-o neglijență uluitoare, nu era conectat nici la perfuzia, nici la un aparat de oxigen.

„Eu am venit, n-am putut să fac nimic dar a cerut apă continuu. I-am dat apă, mi-a arătat mâinile, erau negre, mâinile pentru că îi spărseseră venele ca să ia sânge și după ce l-am șters, l-am aranjat în pat, mi-a zis du-te acasă, că vreau să dorm, că mi-a fost foarte frig de dimineață și sunt foarte obosit. Și am zis „nu plec de lângă tine până nu mă dau ăștia afară”. Într-un final a trebuit să plec. Am plecat la 4:45 de la ușă, m-am întors că suferea, adică îl vedeam că nu-și dorea absolut nimic, dar suferea, nu putea nici să respire bine, dar în afară de faptul că l-am găsit murdar, nu l-am găsit conectat la o perfuzie, nu l-am găsit conectat la aer, la oxigen. Adică nu am văzut că i s-ar fi dat o mică atenție“, a dezvăluit aceasta.