Scrisoare comună a primarilor, după ce sectoarele municipiului București au fost excluse din PNRR

Cei șase primari de sector din municipiul București au semnat un document comun prin care solicită ca și unitățile lor administrative să fie eligibile în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență.

Documentul este adresat Premierului, ministrului Fondurilor Europene și ministrului Dezvoltării. Semnatarii arată că autoritățile centrale uită de multe ori că Sectoarele Bucureștiului sunt subdiviziuni ale municipiului și nu unități administrativ teritoriale (UAT) de sine stătătoare, deși, sunt conduse de Primării care sunt autorități locale.

Un sector, cum ar fi Sectorul 6 de exemplu, are spre 400.000 de oameni, mai mulți oameni decât majoritatea județelor care conțin UAT-uri distincte (municipii, orașe, comune), asta deși sectorul este o subdiviziune.

La o lectură amănunțită a PNNR am identificat că atunci când se vorbește despre cine poate accesa fondurile, nu sunt menționate Sectoarele, folosindu-se sintagma de UAT, sau de Municipiul București. Ceea ce ne-ar face neeligibili. Municipiul București este reprezentat de PMB, iar noi, ca subdiviziuni nu suntem UAT-uri”, susține Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6, unul dintre semnatari.

Acesta susține că l-a sunat pe ministrul Cristian Ghinea pentru a-i prezenta situația și, în urma discuției, a concluzionat că acest lucru trebuie îndreptat și a dorit și o adresă oficială a primarilor de Sectoare în acest sens.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...