”Ciotul expres” din Ardeal, o lucrare complicată pentru familia Scurtu și pentru Vasile Bulboacă! Inaugurarea ar putea să fie amânată

Publicat: 29 mai 2024, 07:45, de Cristian Matache, în Transporturi , ? cititori
”Ciotul expres” din Ardeal, o lucrare complicată pentru familia Scurtu și pentru Vasile Bulboacă! Inaugurarea ar putea să fie amânată

Drumul expres Tureni are șanse mici de inaugurare în 2024. Lucrările avansează dar finalizarea este incertă.

Finalizarea drumului expres care va lega Autostrada A3 de DN1 la Tureni este incertă, existând șanse mici ca acesta să fie inaugurat în decembrie 2024, conform Asociației Pro Infrastructură. Proiectul, considerat „Superligă” de către antreprenorii Dimex și CON-A, are termen contractual de finalizare în februarie 2025.

Compania Dimex 2000 Company este deținută de familia Scurtu, Ioan și Neluțu-Lucreția, iar CON-A este controlată de Mircea Vasile Bulboacă.

Deși lucrările par să avanseze binișor, finalizarea lor la timp ar necesita o mobilizare semnificativă, mai ales la capitolul structuri. De asemenea, sunt necesare consolidări (ziduri de sprijin), terasamente, asfalt, marcaje și parapete de protecție pentru deschiderea traficului.

Implicarea proactivă a oficialilor CNAIR este esențială pentru accelerarea lucrărilor. Asociația Pro Infrastructură avertizează că „dacă timpul trece leafa merge”, iar inaugurarea în 2024 ar putea rămâne un vis.

Șoferii aflați în tranzit, dar și localnicii din Turda așteaptă cu nerăbdare finalizarea acestui proiect important. În următoarele 2-3 luni se va decide dacă inaugurarea în 2024 este încă o posibilitate reală sau va trebui amânată până în primăvara lui 2025.

Detalii suplimentare:

  • Lungimea drumului expres este de aproximativ 5 kilometri.
  • Proiectul include un pod peste râul Arieș și două pasaje.
  • Valoarea contractului este de aproximativ 100 de milioane de lei.
  • Drumul expres va fluidiza traficul pe Autostrada A3 și DN1 și va contribui la dezvoltarea economică a zonei.