Circa 70% din producția uzinei Automobile Dacia din Mioveni, alocată modelului Duster

În primele opt luni ale anului la uzina de asamblare vehicule a Automobile Dacia au fost produse 145.355 de mașini.

Asociația Constructorilor de Automobile din România (ACAROM) a dat astăzi publicității valorile producției de la cele două uzine – Automobile Dacia și Ford. Conform documentului, în primele opt luni ale lui 2020, producția totală de autoturisme a României a fost de 247.029 unități, în scădere cu 22,15% față de perioada similară din anul precedent (317.659 unități).

Este totuși de remarcat faptul că în perioada iulie – august producția din acest an a fost mai mare decât cea din 2019. Conform ACAROM, în cele două luni de vară au fost produse la Mioveni și Craiova 59.496 autoturisme, în creștere cu 9,6% față de cele 54.282 unități asamblate în 2019. Dintre acestea 33.378 vehicule au fost produse în uzina Automobile Dacia, iar 26.118 de unități în cea a Ford din Craiova.

De asemenea, merită pus în evidență faptul că, în perioada ianuarie – august a acestui an, producția uzinei din Mioveni a fost susținută în proporție de circa 70% de modelul Duster. Micul SUV românesc a fost asamblat în 103.823 exemplare, în timp ce Dacia Logan a totalizat 20.989 unități, Sandero (inclusiv varianta Stepway) 14.407 unități și Logan MCV 6.136 unități.

Având în vedere că în doar câteva săptămâni noi variante ale modelelor Logan și Sandero vor fi lansate pe piață, și că versiunea break, Logan MCV, va dispărea din portofoliul producătorului român deținut de grupul Renault, este de așteptat ca în următoarele luni mixul producției din uzina de la Mioveni să se modifice. Totul va depinde însă de succesul noilor modele pe piață.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...