Cîțu anunță că se verifică modul cum a fost angajat soțul Vioricăi Dăncilă la compania de stat Transgaz

Primul ministru Florin Cîțu a anunțat că a cerut o informare referitoare la modul cum a ajuns Cristinel Dăncilă (foto dreapta), soțul ex-premierului PSD Viorica Dăncilă, să fie angajat consilier la compania cu capital majoritar de stat Transgaz.

Este inginer petrolist și avem nevoie de expertiză tehnică. La această etapă a trecut concursul pentru consilier, dar vreau să îl folosim în domeniul său de activitate. Angajarea sa nu are nici o legătură cu doamna Viorica Dăncilă”, a explicat Ion Sterian, directorul general al Transgaz, conform economedia.ro .

Cristinel Dăncilă a ocupat timp de 12 ani poziția de director în divizia Exploatare şi Producţie din OMV Petrom – sucursala Argeș. El a supervizat operaţiunile de extracţie a produselor petroliere ale OMV Petrom în judeţele Argeş, Dolj, Olt, Gorj şi Teleorman.

Miercuri, primul-ministru Florin Cîțu a fost întrebat dacă poate comenta „politica de cadre” la Transgaz, aflată în subordinea Guvernului. Întrebarea viza angajarea soțului Vioricăi Dăncilă pe un post de consilier.

Am cerut informația. A fost un concurs pe care înțeleg că domnul respectiv l-a câștigat. Am cerut o informare să văd dacă este vreun element suspect la acel concurs”, a răspuns premierul.

Acesta a adăugat că a cerut o informare la Secretariatul General al Guvernului să afle exact care au fost condițiile în care s-a dat acel concurs: „Știți foarte bine că la Ministerul Finanțelor a fost un concurs care a fost viciat și toată documentația a fost trimisă către DNA. Mă uit și aici”.

Controversele angajărilor membrilor familiei Dăncilă

La jumătatea lunii mai, în aceeași perioadă în care Cristinel Dăncilă ajungea consilier la Transgaz, și soția sa, fostul prim-ministru Viorica Dăncilă, era angajată consultant în departamentul BNR care se ocupă de trecerea la Euro.

La acel moment, Cîțu spunea că nu comentează politica de resurse umane a Băncii Naționale și-și declara încrederea în independența politicii financiare a BNR.

Fiul cuplului Dăncilă este la rândul său slujbaș la stat. Pe 29 ianuarie 2018, exact ziua în care Viorica Dăncilă depunea jurământul ca prim-ministru, Victor Florin Dăncilă, fiul acesteia, era angajat la Curtea de Conturi a României.

Mai multe articole...

2 COMENTARII

  1. Attractive part of content. I just stumbled upon your web site and in accession capital to say that I get in fact enjoyed account your blog posts. Anyway I’ll be subscribing to your augment or even I achievement you access persistently quickly.|

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole