Cîțu, despre bugetul pe 2021: Sunt oameni care nu știu să citească sau vor să facă scandal

Premierul Florin Cîțu afirmă că bugetul pe 2021 nu este mai mic și dezminte informațiile conform cărora ar fi tensiuni în coaliție pe această temă.

„Toate aceste discuții (din spațiul public – nr.r.) sunt pentru că oamenii nu știu să citească un buget sau vor să facă scandal”, a spus luni premierul.

Florin Cîțu a mai explicat faptul că banii alocați pentru ministerul Sănătății sunt mai mulți față de anul precedent.

Bugetul Ministerul Sănătății e mai mare decât anul trecut. Anul trecut a fost an de pandemie, dacă într-un an normal avem mai mult decât într-un an de pandemie, înseamnă că banii sunt acolo. Uitați-vă sunt 11,4 miliarde mai mulți(…)Mie nu mi s-a plâns ministrul Sănătății”, a spus premierul.

Ministrul de Finanțe Alexandru Nazare a afirmat, săptămâna trecută, referitor la bugetul ministerului Sănătății  că „aparent e o scădere”.

„Aparent e o scădere, pentru că de fapt, dacă ne raportăm la bugetul anului 2019, e o creştere. Aici ce a scăzut: subvenţia de echilibrare, iar subvenţia de echilibrare la Casă de la 9 la 6 miliarde scade în condiţiile în care Casa în acest an în care ne revenim va avea o colectare a contribuţiilor mult mai bună. Deci, ca atare, 6 miliarde va fi subvenţia de echilibrare şi va fi cu un miliard mai mare decât subvenţia de echilibrare din 2019 pe care îl luăm ca an de referinţă pentru un an normal….Nicio cheltuială care este destinată bunurilor şi serviciilor, a medicamentelor, a tuturor celor necesare în sănătate (nu scade – n. r.), cheltuiala pentru sănătate creşte. Este la 102% faţă de anul trecut. Deci, nu se umblă la cheltuiala pentru sănătate. Este strict subvenţia pe echilibrare şi faptul că nu mai plătim atâtea concedii medicale cum am plătit anul trecut pentru că nu va mai fi aceeaşi situaţie, iar acolo facem încă o economie în jur de 700 milioane de lei. Acesta este explicaţia”, a afirmat şeful de la Finanţe.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole