Cîţu, despre majorarea cu 40% a pensiilor susţinută de PSD: De unde atâta tupeu şi atâta cinism?”

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a declarat că Guvernul nu va permite o creștere a cheltuielilor bugetare anul acesta, referitor la creșterea pensiilor cu 40% a pensiilor susținută de PSD, acuzând formațiunea că a încercat să arunce România în aer ani de zile.

”Nu vom permite anul acesta o creştere a cheltuielilor bugetare”, declară la RFI ministrul de Finanţe, Florin Cîţu.

Florin Cîțu a declarat că dacă PSD și aliații săi din Parlament decid marți majorarea pensiilor cu 40%, PNL se va adresa Curții Constituționale a României, care „este imparţială şi va folosi Constituţia în a judeca”.

Social-democratul acuză PSD-ul că a vrut să arunce România în aer ani de zile.

”Au încercat să arunce România în aer ani de zile, i-am oprit şi văd că tot nu se potolesc (…). Încă aştept instituţiile statului să analizeze şi să-i ancheteze pentru subminarea economiei naţionale pe cei care au lăsat economia fără stocuri, înaintea unei crize de sănătate. Şi bineînţeles, poate o să ne uităm şi la aceste acţiuni, ceea ce fac astăzi în Parlament este vădit împotriva României (…). Sunt indignat de ceea ce fac. Toată lumea se uită la noi, avem investitori, avem Comisia Europeană, agenţiile de rating, toată lumea se uită la noi, ne-au avertizat că mergem într-o direcţie greşită şi aceşti oameni vin şi fac acest lucru”, afirmă ministrul Finanţelor.

Plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului va avea loc marți, de la ora 13:00, iar pe ordinea de zi vor fi la vot proiectele de lege care aprobă rectificarea bugetară pentru acest an. Comisiile reunite pentru buget au adoptat, săptămâna trecută, raport de admitere cu amendamente la iniţiativele legislative.

Citește și:

Mai multe articole...

Cele mai citite articole