Cîțu: „După votarea moțiunii de cenzură, o guvernare cu USR va fi imposibilă din partea PNL”

Guvernarea cu USR devine imposibilă după ce foștii parteneri vor vota moțiunea de cenzură, a declarat, luni, premierul Florin Cîțu, care precizează că „toate scenariile sunt pe masă”. Despre liberalii care vor vota moțiunea, există riscul excluderii.

Președintele PNL, Florin Cîțu, a fost întrebat, luni, după ședința BEX, ce se va întâmpla cu parlamentarii liberali care vor vota moțiunea, dacă există riscul de a fi excluși din partid. Cîțu nu a admis, dar nici nu a respins această ipoteză, însă a spus că despre ei se va discuta în Biroul Politic Național.
Statutul PNL este foarte clar. Îi vom lua în discuție la următorul BPN pe cei care vor vota, dacă va fi cineva, dar eu nu cred că există un parlamentar liberal care să voteze alături de PSD și AUR și USR. Vom discuta în BPN”, a spus Cîțu.

Întrebat dacă există posibilitatea ca în cazul în care va trece moțiunea de cenzură, tot el să fie desemnat prim-ministru, Cîțu a spus că actuala majoritate USR – PSD – AUR „aruncă țara în haos”.

Avem un partid spune că depune moțiune de cenzură, dar nu vrea să meargă la guvernare (PSD – n.r.), un partid care spune că votează moțiunea de cenzură împotriva propriului guvern, partid care vrea după aceea să fie la guvernare (USR – n.r.) și un partid de extremiști despre care nu știe nimeni ce vrea. Eu vă spun că PNL va fi întotdeauna responsabil, toate scenariile sunt pe masă după decizia de mâine (marți – n.r.), bineînțeles nu cel de a colabora cu USR. După decizia de mâine o guvernare cu USR va fi imposibilă din partea PNL”, a spus Cîțu, care a precizat că „nominalizarea unui premier este decizia președintelui Klaus Iohannis”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Austria este una dintre țările care se opune ca România să adere la spațiul Schngen SURSA FOTO: https://www.schengenvisainfo.com/

Ce a cerut Austria ca România să intre în Spațiul Schengen

Refuzul categoric al Austriei de a intra România în Spațiul Schengen ascunde o mulțime de interese economice și financiare uriașe. Potrivit informațiilor noastre provenite din...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...