Cîțu: Elevii ar putea fi testați. În ce stadiu este achiziția testelor

Elevii ar putea fi testați de două ori pe săptămână, din momentul în care acestea ar fi omologate, susține primul-ministru Florin Cîțu.

Întrebat cum cum le răspunde celor care critică prezența fizică a elevilor în școli, indiferent de gradul de incidență, premierul a spus că aceasta este recomandarea specialiștilor.

Decizia aceasta a venit în unanimitate din partea specialiștilor care au spus  foarte clar că atunci când există un caz se suspendă clasa. Știți foarte bine că varianta închiderii școlilor a fost una care nu a dat rezultate foarte bune, anul trecut. Acum încercăm, cu toate aceste măsuri, cu teste, cu testare, poate de două ori pe săptămână, cu resurse de la buget, alocate suplimentar, să menținem școala în format fizic”, a transmis Cîțu.

În momentul în care i s-a spus că opinia specialiștilor are deja efecte negative, existând un caz într-o școală din Capitală unde un copil a infectat 20 de persoane, inclusiv adulți, premierul a spus că „Soluția pentru adulți este vaccinarea, în primul rând. Pentru elevi încercăm să găsim, poate testarea de două ori pe săptămână”.

Cât privește achiziția testelor de saliva în școli, primul-ministru susține că este inițiată, dar deocamdată problema ține de omologarea de către Agenția Națională a Medicamentului (ANM).

Cred că au început procedurile. În același timp ANM trebuie să se grăbească omologarea acestor teste. Până la urmă noi le achiziționăm dar văd că în continuare lucrurile sunt tergiversate acolo și le cer celor de la ANM să lase tergiversările și prostiile și să vină mai repede cu decizia”, a mai spus Cîțu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Austria este una dintre țările care se opune ca România să adere la spațiul Schngen SURSA FOTO: https://www.schengenvisainfo.com/

Ce a cerut Austria ca România să intre în Spațiul Schengen

Refuzul categoric al Austriei de a intra România în Spațiul Schengen ascunde o mulțime de interese economice și financiare uriașe. Potrivit informațiilor noastre provenite din...