„Cîțu nu este alesul lui Dumnezeu la Palatul Victoria”. Moșteanu: „Iohannis e parte din problemă și parte din soluție”

Publicat: 06 oct. 2021, 13:03, de Mihaela Verdes, în News , ? cititori
„Cîțu nu este alesul lui Dumnezeu la Palatul Victoria”. Moșteanu: „Iohannis e parte din problemă și parte din soluție”
Ionut Mosteanu_INQUAM_Photos_George_Calin

Liderul deputaţilor USR PLUS, Ionuţ Moşteanu, se declară surprins că președintele Iohannis nu-și asumă mai repede rolul de mediator al crizei politice. Moșteanu reafirmă intenția partidului de a reveni în coaliție. Dar pentru aceasta, e nevoie de un telefon de la PNL, spune politicianul. Reacția vine la scurt timp după ce șeful statului a spus că nu garantează revenirea USR PLUS la guvernare.

Ionuț Moșteanu punctează că USR nu a plecat de la guvernare, ci a fost dat afară.

„Cîțu ne-a dat afară din Guvern doi miniștri. Nu de capul lui, sigur a avut susținere. Dar au fost decizii pripite. Noi nu am abandonat.

 Opțiunea USR este refacerea coaliției, dacă celelalte partide vor, dacă Iohannis vrea. România nu trebuie să rămână dependentă de un singur om, Cîțu. PNL și Iohannis îl susțin cu tărie. Cîțu nu e alesul lui Dumnezeu la Palatul Victoria. E rezultatul unei opțiuni. A arătat că nu a putut conduce, prin urmare a plecat acasă”,a declarat liderul deputaților USR.

Moșteanu:„Iohannis e parte din problemă și parte din soluție”

„USR PLUS e surprins că președintele nu a spus nimic de reacțiile agresive ale lui Cîțu. Ne așteptam să ne cheme imediat la Cotroceni, pentru a ieși din criză. Iohannis e parte din problemă și parte din soluție. Să își asume rolul de mediator, pentru refacerea majorității parlamentare. Nu era necesar să pierdem încă o săptămână pentru ceva, nu știu ce credea dânsul că se va întâmpla.

Dacă nu se va găsi o soluție coerentă, în perioada următoare…, și anticipatele sunt un atribut al președintelui”, a adăugat Moșteanu.

Președintele a privit detașat la criză o lună de zile”, a ținut usr-istul să puncteze.

„Oricât se încordează un Superman la tv, guvernarea se face pe voturi ”

Moșteanu spune că refacerea coaliției începe cu un telefon din partea PNL, cu un nou nume de premier.

„Ne așezăm și discutăm despre acel premier, despre priorități, despre acordul din coaliție, despre reforme.

Sunt 2 scenarii: PNL merge fie cu USR, fie cu PSD. Și mai e o problemă: parlamentarii care-l susțin pe Orban. Ieri au semnat o scrisoare, în care fac opinie separată. Fără ei, grupul parlamentar PNL e la fel cât cel al USR. E matematică. Oricât se încordează un Superman la tv, guvernarea se face pe voturi” a concluzionat politicianul.

Iohannis:„Fiecare e împotriva fiecăruia”

Declarația vine la scurt timp după ce președintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că actualul guvern interimar va rămâne în funcție până se găsește o soluție la actuala criză politică.

Dacă partidele nu se înțeleg, acest guvern interimar va rămâne în funcție până când se găsește o soluție.

Cred că este nevoie de zile bune până toată lumea coboară cu picioarele pe pământ. Această criză este diferită de altă criză. Politicienii au ajuns să aibă declarații anti-toți. Fiecare e împotriva fiecăruia. Așa nu se poate”, a declarat președintele.