Iohannis, despre o nouă desemnare a lui Florin Cîțu ca premier: „Nu există nicio piedică”

Președintele Klaus Iohannis nu vede nicio problemă în desemnarea lui Florin Cîțu ca nou prim-ministru, cât timp va avea o susținere a majorității, deși acesta abia a fost demis prin moțiune de cenzură.

Întrebat miercuri dacă, după votul de ieri, Florin Cîțu mai poate fi premier în vreo variantă de Guvern, președintele a răspuns afirmativ.

Orice persoană susținută de o majoritate poate să devină premier, evident. Așa scrie în Constituție, nu există nicio piedică”, a declarat Iohannis.

Întrebat dacă l-ar mai desemna pe Ludovic Orban, în contextul în care 40 de parlamentari liberali au semnat o scrisoare publică în care cer acest lucru, Iohannis a răspuns iritat că „din informațiile mele, politica partidelor se face în forurile partidelor și nu în presă”.

Cât privește amânarea discuțiilor referitoare la un nou Guvern pentru săptămâna viitoare, președintele explică de ce a considerat că se impunea un termen mai lung:

Această criză este diferită de alte crize guvernamentale. Politicienii au ajuns să aibă doar discursuri anti-tot, fiecare împotriva fiecăruia. Ori, așa nu se poate, Doar prin maturitate și nu prin țâfnă se rezolvă această criză guvernamentală. Să fim sinceri cu noi, cineva trebuie să guverneze țara. Guvernul se formează cu o majoritate parlamentară, așa că am considerat că este nevoie de câteva zile până când acest entuziasm nemotivat, creat de căderea Guvernului, se stinge un pic iar lumea ajunge să-și pună problema: bun, acum ce urmează? Și să începem discuții serioase, așezate, mature fiindcă, altfel, problemele vor deveni din ce în ce mai complicate”, a transmis Iohannis.

1 COMENTARIU

  1. Cunoaștem cu toții că această țigănie dintre PNL și PSD: „Ei lucrează împreună deja de ceva vreme in Parlament, doar ca nu o recunosc” Constituția spune foarte clar și noi ținem minte de interpretarea CCR, care spune că: Președintele, după o moțiune de cenzura care a trecut, trebuie sa vina cu o propunere de premier rezonabila. Un Guvern minoritar nu vedem cum ar putea fi o soluție pentru ceea ce are nevoie Romania in momentul de fată.
    Bătem cu toții apa în piuă și mâncăm pâine unsă doară , dară ne va merge bine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole