Cîțu: Proiectul de buget va fi finalizat înainte de 4 februarie

Proiectul de buget de stat pentru 2021 va fi finalizat luna aceasta pentru a intra în dezbatere în Parlament pe 4 februarie, a anunțat premierul Florin Cîțu. Până atunci vor fi finalizate analize pentru fiecare minister și pentru proiectele pe care acestea le au pentru 2021.

Florin Cîțu a declarat că a avut discuții cu toți miniștrii și le-a cerut să prezinte toate actele normative ce pot fi puse în aplicare. De asemenea, a cerut identificarea tuturor proiectelor de investiții viabile, pentru care să se decidă și dacă pot fi finanțate din fonduri europene, pentru a nu pune presiune pe bugetul de stat.

„Am început pregătirea pentru bugetul pentru anul 2021. Am făcut o solicitare fiecărui minister, o notă prin care a cerut o analiză a actelor normative în vigoare dar care au impact bugetar dar nu pot fi instituite în 2021 şi alte acte normative în vigoare care nu pot fi puse în aplicare din cauza unor necorelări normative. Fiecare ministru va trebui să vină cu o notă de prezentare şi cu soluţii. Al doilea lucru pe care l-am cerut miniştrilor este să facă analiză pe baza de raportare financiară. Pe 4 februarie fiecare minsitru va trebuie să prezinte un memorandum cu cauzele pentru care au înregistrat aceste companii pierderi şi bineînţeles soluţii. Alocarea sumelor de la buget pentru aceşti operatori economici va fi condiţionată ferm de aceste condiţii şi memorandum.

Al treilea lucru cerut de la minsitere este situaţia proiectelor de investiţii. Am văzut o practică prin 2016 ciudată – proiecte incluse în buget, unele au fost bugetate, altele nu, dar şi execuţia a fost proastă. Am cerut o listă a proiectelor şi cele din 2020, să vedem execuţia. Aceste liste vor fi trimise către Cabinetul premierului şi MFP. Pe baza acestor liste vom face prioritizarea şi vom bugeta aceste proiecte de investiţii pe anul 2021. Am făcut o notă pentru ca proiectele să fie finanţate prin fonduri europene ca să nu mai fie pusă presiune pe bugetul de stat. Propunem ca bugetul să intre în Parlament în 4 februarie spre a fi aprobat. Până atunci vom face aceste liste”, a afirmat Florin Cîţu, la finalul şedinţei de miercuri a Guvernului

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...