Cîțu, sceptic cu privire la perspectiva de creștere economică. Motivul pentru care crede că inflația mai crește

Florin Cîţu susține că din aprilie este posibil să fie reduse cheltuielile de investiţii, ceea ce ar reduce  perspectiva de creştere economică.

„Avem un cadru fiscal, bugetar, pe care l-am aprobat la începutul anului, cu un deficit de 5,8%. Dacă vom depăşi acest deficit, vă spun, vă garantez că inflaţia va fi şi mai mare”, a declarat luni Cîțu.

Despre regimul de compensare, Florin Cîţu a spus că acesta poate fi păstrat atâta vreme cât pe păstrezi în buget şi în deficitul de 5,8%.

„Eu am alta teamă, şi sper să nu vină date care să îmi confirme acest lucru. Mie îmi este teamă că în aprilie deja au început să taie cheltuielile de investiţii, şi atunci vă spun că nu vom avea perspective de creştere economică”, a spus Florin Cîţu.

În opinia acestuia, „liberalii susţin şi lucruri cu care el nu este de acord, dar asta înseamnă să fie un partid viu”.

„Avem un cadru fiscal, bugetar, pe care l-am aprobat la începutul anului, cu un deficit de 5,8%. Dacă vom depăşi acest deficit, vă spun, vă garantez că inflaţia va fi şi mai mare”, a mai afirmat el.

Conform fostului premier și ministru al Finanțelor, pentru a nu majora taxele, sunt trei reforme care trebuie implementate, şi anume reforma pensiilor, reforma salarizării şi reforma administraţiei publice, reforme care se regăsesc în PNRR.

„Toate acestea pot face un stat mai suplu, cu cheltuieli mai mici şi în acelaşi timp, în PNRR are bani gratis, granturi şi împrumuturi la dobândă zero, doar că ele sunt legate de reforme, faci reforme, iei banii, nu faci reforme nu iei banii. Asta pentru mine e puţin bizar, că ne împrumutăm la dobânzi de 8,5%, enorm când ai bani gratis în PNRR”, a mai spus el.

1 COMENTARIU

  1. Psd pnl udmr sunt hotarati sa distruga tot ce a mai ramas din tara si afaceri.Ca sa plateasca pensii speciale si parazitii vor sa jefuiasca tot prin taxe si impozite .Ciolacu acest analfabet impostor reia vechile aberatii ale mafiei de prin ministere.Cu impozite progresive,cu mariri de taxe aberante,cu jaf adica pe fata.Va dati seama dupa jaful din energie,gaze,carburanti acum vor sa ia si ultimii bani din buzunarele romanilor ca sa plateasca gasca de speciali si paraziti.Dar vor avea surprize pana la urma vor fi distrusi cand nici nu se asteapta.Ciolacule te asteapta vremuri grele si pe tine si pe gasca ta de hoti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...
Eugen Teodorovici (INQUAM Photos Octav Ganea)

Un banner mai eficient decât diplomația română

Incidentul petrecut la meciul de fotbal dintre echipa naţională a României și o echipă a unei provincii din Republica Serbia (câștigat de noi cu...