Cîţu: Toţi românii din SUA pot contribui la consolidarea Parteneriatului Strategic dintre ţările noastre

Publicat: 27 mart. 2022, 14:15, de Otilia Caloian, în ECONOMIE , ? cititori
Cîţu: Toţi românii din SUA pot contribui la consolidarea Parteneriatului Strategic dintre ţările noastre

Preşedintele Senatului şi al PNL, Florin Cîţu, s-a întâlnit, în cadrul vizitei la Washington, cu reprezentanţi ai comunităţii de români din SUA, cărora le-a transmis că şi ei sunt „foarte importanţi” în cadrul Parteneriatului Strategic dintre cele două ţări şi că pot contribui la consolidarea acestuia.

„În fiecare ţară în care am locuit: SUA, Noua Zeelandă, Luxemburg, primul lucru pe care l-am făcut a fost să caut comunitatea de români. M-am bucurat să mă întâlnesc ieri cu membrii comunităţii româneşti din DC, Maryland şi Virginia. Sunt oameni care, deşi sunt la distanţă de câteva mii de km de ţară, au rămas conectaţi şi contribuie la dezvoltarea şi modernizarea României. Este important să dezvoltăm o relaţie puternică cu diaspora pentru transferul de know-how, prin experienţa şi prin bunele practici dobândite în afară. Le-am transmis că sunt foarte importanţi în cadrul Parteneriatului Strategic şi că toţi românii din SUA pot contribui la consolidarea şi promovarea acestuia”, a postat Florin Cîţu duminică, pe pagina sa de Facebook.

Preşedintele Senatului efectuează o vizită de lucru în Statele Unite ale Americii, la Washington, în perioada 24-30 martie, fiind programate întâlniri cu reprezentanţi ai Legislativului SUA, ai mediului de afaceri, precum şi cu comunitatea românească din zonă.

Potrivit unui memorandum intern prezentat săptămâna trecută în Biroul permanent al Senatului, Cîţu este însoţit de senatorii Robert Cazanciuc şi Radu Oprea (PSD), Alina Gorghiu şi Roberta Anastase (PNL), Ion Narcis Mircescu (USR) şi Lorand Turos (UDMR).

Otilia Caloian și-a început cariera jurnalistică la începutul anilor 2.000. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Facultatea de Finanțe-Bănci. Este specializată în jurnalismul economic și de ... vezi toate articolele