Cîţu vrea să adopte vineri OUG pentru compensarea preţului la energie şi gaze. Dar cere puteri depline pentru actualul guvern VIDEO

Prim-ministrul Florin Cîţu a declarat că, în ședința de vineri, urmează să fie aprobată ordonanţa de urgenţă pentru compensare la facturile de gaze şi energie electrică. El a subliniat că pentru asta, guvernul său are nevoie de stabilitate și puteri depline.

La finalul şedinţei de Guvern, premierul a pledat pentru puteri depline acordate Executivului. Deoarece trebuie adoptate măsuri importante în perioada următoare.

„Nu ne permitem nici măcar o zi fără guvern, adică trebuie să aprobăm, pe de o parte, şirul de ordonanţe şi hotărâri de guvern care vin împreună cu PNRR-ul”, argumentează Cîțu.

„Eu sper că până vineri să aprobăm ordonanţă de urgenţă – vinerea o să fie următoarea şedinţă de guvern – prin care acordăm o compensare a preţului la factura din iarnă la energie şi la gaze. Dar nu avem timp până săptămâna viitoare, până marţi, să facem schema pentru companii mici şi mijlocii, ceea ce iarăşi va fi o problemă în perioada următoare. Din punctul nostru de vedere, este iresponsabil ceea ce se întâmplă în Parlamentul României astăzi. Aş putea spune că cei care vor să dea jos guvernul României astăzi aruncă ţara în haos şi condamnă românii într-o perioadă dificilă„, a mai spus premierul.

Strategia pentru susținerea guvernului, secretă

Întrebat cu cine va negocia susţinerea Guvernului, în contextul moţiunii de cenzură, premierul a replicat că nu poate să îşi dezvăluie strategia.

„Eu cred că există şi parlamentari responsabili în Parlamentul României şi cu aceia vom discuta. Parlamentari care pun mai presus de interesul personal, de interesul de partid – interesul românilor„, a afirmat premierul la briefingul de după ședința de guvern.

Ministerul Energiei lucrează la o schemă de ajutor pentru întreprinderile mici şi mijlocii, în contextul crizei preţurilor la energie, pe lângă cea a populaţiei a declarat, miercuri, Virgil Popescu. Vrem ca strategia să fie aplicabilă începând cu data de 1 noiembrie pentru această iarnă, a mai precizat ministrul Energiei şi ministrul interimar al Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole