Doar moțiunea de cenzură a PSD va ajunge la vot. USR-PLUS, forțat să decidă împotriva propriei guvernări

Birourilor Permanente Reunite au decis marți că doar moțiunea vot a PSD va ajunge la vot. Conform calendarului stabilit, documentul va fi citit joi, 30 septembrie și va fi dezbătut și votat pe 5 octombrie.

În același timp, conducerile celor două camere ale Parlamentului au decis, cu doar 9 voturi „pentru” și 16 abțineri, că moțiunea de cenzură inițiată de USR PLUS și AUR nu va fi dezbătută și citită până la publicarea motivării Corții Constituționale a deciziei privind conflictul dintre Guvern și Parlament pe tema moțiunii de cenzură.

Copreședintele AUR, George Simion, a anuțat că parlamentarii formațiunii vor vota moțiunea de cenzură a PSD.

Am luat decizia că vom vota prima moțiune care vine la plen, pentru că nu mai putem cu acest Guvern condus de premierul Cîțu”, a declarat Anca Dragu (USR-PLUS), președintele Senatului.

Întrebată cum va explica USR-PLUS propriului electorat că va vota o moțiune de cenzură a PSD, ce critică și activitatea minitrilor USR-PLUS, pe lângă cei ai PNL sau UDMR, Dragu a transmis doar: „Considerăm că nu putem continua cu premierul Cîțu”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Șefa sindicatului ASF, Mihaela Constantinescu, marioneta lui Nicu Marcu

Șeful Autorității de Supraveghere Financiară, Nicu Marcu, a început o prigoană împotriva celor care denunță în presă abuzurile din instituție. Și are un aliat...
Eugen Teodorovici (INQUAM Photos Octav Ganea)

Un banner mai eficient decât diplomația română

Incidentul petrecut la meciul de fotbal dintre echipa naţională a României și o echipă a unei provincii din Republica Serbia (câștigat de noi cu...