Ciucă și Câciu l-au numit ilegal șef la Spălarea Banilor pe confesorul lui Blejnar

Prin Hotărârea nr.380 publicată azi în Monitorul Oficial, la propunerea ministrului de Finanțe, Adrian Câciu, premierul Nicolae Ciucă l-a numit pe ”Adrian Cucu se numește în funcția de președinte al Oficiului Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor, cu rang de secretar de stat, pentru un mandat de 4 ani”, dar această numire este cam pe lângă lege.

„Preşedintele ONPCSB este numit pentru un mandat de 4 ani, putând fi reînvestit o singură dată, pentru încă 4 ani”

Adrian Cucu, impus pe această funcție de PNL, a mai condus Oficiul Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor (ONPCSB) în perioadele 2010-2012 și 1999-2000, dar, de fiecare dată nu a reușit să-și ducă mandatul până la capăt, fiind demis pentru… management defectuos. De fapt, acesta a fost etichetat ca fiind ”produsul” lui Dan Radu Rușanu, fiind, ulterior garantat de Daniel Chițoiu, Gelu Diaconu, Călin Popescu Tăriceanu sau Relu Fenechiu.

Însă, ceea ce nu a luat în calcul premierul Nicolae Ciucă și ministrul Finanțelor Adrian Câciu, ca și susținătorii din PNL, este faptul că Adrian Cucu nu prea mai poate ocupa funcția de șef al ONPCSB pentru că se încalcă prevederile Legii nr. 129 din 11 iulie 2019 pentru prevenirea şi combaterea spălării banilor şi finanţării terorismului, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative.

Astfel, potrivit art .40, alienatul 3, „Preşedintele şi vicepreşedintele Oficiului sunt numiţi pentru un mandat de 4 ani, aceştia putând fi reînvestiţi o singură dată, pentru încă 4 ani”. Practic, Adrian Cucu nu mai poate obține un nou mandat pentru simplu fapt că el a fost reinvestit de două ori, dar… dacă a vrut PNL, Câciu și Ciucă… totul e posibil când ești la guvernare.

Ciucă și Neacșu, în silenzio stampa

De fapt, PUTEREA a solicitat atât premierului Nicolae Ciucă cât și secretarului general al Guvernului, Marian Neacșu, să precizeze care sunt prevederile legale în baza cărora Adrian Cucu a fost în funcția de șef al ONPCSB, dar au refuzat să răspundă.

Practic, Adrian Cucu este impus pe această funcție ca fostul președinte Ion Iliescu care a avut trei mandate de președinte la României, deși Constituția prevedea doar două mandate. De asemenea, nu trebuie omis faptul că Adrian Cucu a fost un apropiat al fostul șef al ANAF, Sorin Blejnar, fiind chiar confesorul acestuia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...