Claudiu Năsui continuă să-și bată joc de PNL și ministrul Energiei

Ministrul USR al Economiei, Antrepenoriatului și Turismului, Claudiu Năsui, continuă să-și bată joc de liberali, în special de ministrul Energiei Virgil Popescu, blocând fără nicio justificare un program european pentru circa 1.000 de firme.

Năsui a blocat afacerea panourilor solare

La începutul lunii martie 2021, ministrul Claudiu Năsui, sub pretexul că se fac verificări, a solicitat STS să blocheze programul Măsura 3 – granturi de investiții de câte 50.000-200.000 de euro pentru IMM-uri.

Dar, prin blocarea Măsurii 3, ministrul Economiei a blocat și programul Electric-Up, atenție, care nu era gestionat de Ministerul Economiei, ci era derulat și coordonat de ministrul Energiei, Virgil Popescu. 

Pe 4 decembrie 2020, ministrul Economiei Virgil Popescu anunța că „s-a deschis sesiunea de înscrieri în programul Electric-Up, prin care IMM-urile din domenii diverse și operatorii HoReCa vor putea accesa fonduri nerambursabile de maximum 100.000 de euro fiecare, să-și instaleze panouri fotovoltaice și stații de încărcare a mașinilor electrice” și „pentru această sesiune de Electric-Up bugetul ajunge pentru circa 1.000 de firme”. 

Practic, acest program era destinat „întreprinderilor mici și mijlocii și a operatorilor economici din domeniul HORECA pentru instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică cu o putere instalată cuprinsă între 27 kWp și 100 kWp necesară consumului propriu și livrarea surplusului în Sistemul energetic național și a stațiilor de reîncărcare de 22 kW pentru vehicule electrice și electrice hibrid plug-in”.

Virgil Popescu, făcut KO de Claudiu Năsui

Între timp, au apărut în Monitorul Oficial și hotărârile de reorganizarea a celor două ministere conduse de Năsui și Virgil Popescu rezultate prin desființarea fostului minister al Economiei, energiei și mediului de afaceri.

Practic, Claudiu nu mai are nicio atribuție legală asupra activității ministerului Energiei. Dar, surpriză mare! Ministrul Claudiu Năsui a interzis astăzi dimineața, fără nicio explicație, accesul angajaților de la Ministerul Energiei pe platforma programului Electric-Up gestionat și derulat de ministrul liberal Virgil Popescu.

Degeaba au insistat angajații de la Energiei să-i comunice lui Năsui că platforma acestui program nu este gestionată și administrată de Ministerul Economiei, ci de Ministerul Energiei, ministrul USR nici n-a vrut să audă și în continuare platforma programului Electric-Up este în continuare blocată. Incredibil, dar adevărat!

1 COMENTARIU

  1. Nasui un impostor și un politruc ieftin susținut de “ băieții din servicii” doar pentru interesele unor grupări mafiote bine organizate . Asalta i USR , mafia la alt nivel , PSD JUCA LA
    GRUPA MICĂ FATA DE ESCROCII ASTIA SECURIȘTI MASCAȚI IN USR- plus .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

India va depăși China la numărul de locuitori, în acest an

India ar putea fi țara cea mai populată din lume până la mijlocul acestui an, depășind China cu aproape trei milioane de locuitori, potrivit...

Documentele care demască mafia de la Transporturi. Fami(g)lia de la CNAB,...

Mai multe documente care dovedesc, negru pe alb, implicarea ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, a directorului CNAB, George Dorobanțu, și a unor acționari ROMPREST într-oafacere...