Claudiu Năsui îl contrazice pe Dan Vîlceanu: ”O abordare greșită. Românii sunt sărăciți”

Fostul ministru al Economiei, Claudiu Năsui, cere „zero taxe pe salariul minim” și îl contrazice pe Dan Vîlceanu. Năsui a declarat luni, 11 octombrie, că plafonarea contribuţiilor pentru salariile mari, propusă de ministrul de Finanţe, ”ar fi o abordare greşită”. Asta deoarece un român care munceşte pe salariul minim ar rămâne cel mai taxat cetățean european, susține usr-istul.

”Plafonarea contribuţiilor pentru salariile mari înseamnă reducerea taxelor doar pentru câţiva. Este interesantă oferta ministrului de Finanţe, dar ar fi o abordare greşită. Soluţia corectă este una care s-ar aplica întregii populaţii.

Mai precis, să reducem taxele pe echivalentul unui salariu minim. Înţeleg că nu e avansată de formula actuală a guvernului, pentru simplul fapt că n-a fost ideea PNL. Nu e un motiv suficient de solid ca să nu faci bine României”, a scris, pe Facebook, fostul ministru al Economiei.

Năsui: cel cu salariu minim va fi cel mai taxat

Claudiu Năsui afirmă că propunerea ar face rău tot celor defavorizați, care muncesc pe salariul minim.

Lui, statul i-ar lua în continuare aproape jumătate din muncă. El va fi, în continuare, cel mai taxat cetăţean european. Şi, din cauza asta, cel mai gonit cetăţean de pe piaţa muncii, din propria lui ţară. Un rău imens şi constant pe care ni-l face statul. Soluţia corectă (şi simultan liberală) este să reducem taxele pentru toţi românii şi nu doar pentru câţiva cu salarii mari”, a mai scris Năsui.

Acesta afirmă că românii sunt sărăciţi de actuala fiscalitate.

Abia după ce nu o să mai avem un stat care să-i ţină în sărăcie, printr-o taxare aberantă a muncii, putem să ne permitem fineţuri de tipul plafonării taxelor doar pentru cei mai favorizaţi. Numai aşa putem avansa ca societate şi putem deschide calea cât mai multor români către bunăstare – mai întâi trebuie să scădem povara fiscală pentru toată lumea”, a adăugat Năsui.

Dan Vâlceanu, despre contribuția la sănătate

Ministrul demis al Finanțelor a vorbit despre eliminarea excepţiilor la taxarea muncii, cum sunt scutirile acordate angajaţilor din IT şi construcţii. El susține că trebuie discutată la pachet cu o diminuare treptată a poverii fiscale pe muncă. Vîlceanu a explicat că trebuie analizată inclusiv situaţia contribuţiei la sănătate.

”E incorect ca cineva cu salariu mare să plătească 10%, iar altul cu salariu mic o sumă mult mai mică, dar cu aceleaşi servicii”, a argumentat ministrul.

1 COMENTARIU

  1. Cu Identitatea pierdută: ”Lui, statul i-ar lua în continuare aproape jumătate din muncă. El va fi, în continuare, cel mai taxat cetăţean european. Şi, din cauza asta, cel mai gonit cetăţean de pe piaţa muncii, din propria lui ţară. Un rău imens şi constant pe care ni-l face statul.

    Felicitări dl Năsui! Dar până la finalizarea și înfăptuirea acestor vorbe poate trece liniștit încă alți 30 de ani ”Abia după ce nu o să mai avem un stat care să-i ţină în sărăcie, printr-o taxare aberantă a muncii, putem să ne permitem fineţuri de tipul plafonării taxelor doar pentru cei mai favorizaţi. Numai aşa putem avansa ca societate şi putem deschide calea cât mai multor români către bunăstare – mai întâi trebuie să scădem povara fiscală pentru toată lumea”, a adăugat Năsui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s în București EXCLUSIV

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s, da ați citit bine. Ieri am avut parte de cea  mai urâtă experință pe care o puteam...