Claudiu Năsui reclamat de patronatele din turism la Avocatul Poporului pentru lipsa transparenței decizionale

Ministrul USR al Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Claudiu Năsui, continuă să conducă ministerul ca și cum ar fi propria sa firmă iar pentru el respectarea legislației este un moft, fapt pentru care a fost reclamat la Avocatul Poporului pentru lipsa transparenței decizionale.

Avocatul Poporului condus de către Renate Weber a primit recent o solicitarea inedită din parte Federației  Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), organizație patronală afiliată Confederației patronale UGIR.

Solicităm sesizarea Curții Constituționale a României cu excepția de neconstituționalitate a Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 65/2021 în ansamblul său, întrucât a fost adoptată cu încălcarea prevederilor constituționale, respectiv art. 31 din Constituție – nefiind respectat procesul transparentei decizionale conform Legii nr. 52/2003 și art.115 alin.(6) din Constituție care stabilesc limitele competenței Guvernului de a emite ordonanțe de urgență”, se menționează în solicitarea FPTR (vezi documentul în facsimil).

Era vorba de ordonanța de urgență promovată de către ministrul Claudiu Năsui și aprobată de premierul Florin Cîțu prin care s-au desființat 40 de posturi de atașați de turism, care, atenție, nu erau înființate și nici bugetate.

Totodată, patronatele din turism consideră că „Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 65/2021este neconstituțională în ansamblul său, întrucât a fost adoptată cu încălcarea prevederilor constituționale, respectiv art. 31 din Constituție și art.115 alin.(6) care stabilesc limitele competenței Guvernului de a emite ordonanțe de urgență„.

Mai mult, FPTR susține că „Ordonanța de Urgență a Guvernului  nr. 65/29.06.2021 privind modificarea Ordonanței Guvernului nr. 58/1998 privind organizarea și desfășurarea activității de turism în România și a altor acte normative nu reprezint- o URGENȚĂ ȘI NU IMPUNE O SITUAȚIE EXTRAORDINARĂ  A CĂREI REGLEMENTARE NU POATE FI AMÂNATĂ. Posturile de atașați de turism, care au fost desfiintate prin O.U.G. nr. 65/29.06.2021 nu erau ocupate și nici bugetate, în fapt, nefiind efectuată nicio restructurare”.

Este interesant de urmărit dacă Avocatul Poporului, Renate Weber, va sesiza Curtea Constituțională a României și, dacă da, ce va decide forul condus de Valer Dorneanu.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Cifrele dezastrului pentru România după privatizarea Petrom EXCLUSIV

Legea care a “legalizat” vânzarea Petrom către OMV este nulă de drept. PUTEREA.RO vă prezintă ÎN EXCLUSIVITATE date care demonstrează, încã de la momentul...