Claudiu Tîrziu, fractură de logică! Cum ”se dezice” acesta de comunicatul antisemit al AUR

Liderul AUR a emis un mesaj pentru ambasadorul Israelului, Excelența sa, domnul Davin Saranga, căruia îi transmite că partidul AUR nu este extremist și antisemit. Totuși, mesajul lui Claudiu Tîrziu conține inadvertențe în raport cu realitatea. ”Suntem creștini, deci nu putem fi antisemiți”, zice liderul AUR.

Intervenția liderului AUR adresată adresată  Excelenței Sale, domnul David Saranga, Ambasadorul Statului Israel în România, este deficitară, cel puțin la capitolul logicii. Acesta spune ”suntem creștini, deci nu putem fi antisemiți”. Deși, din păcate, majoritatea antisemiților din România sunt creștini, fiind o populație majoritar creștină, iar în istoria Holocaustului din România, actele de cruzime și crimele contra evreilor au fost comise de români creștini. Mișcarea Legionară, o formațiune extremistă din perioada interbelică, avea un puternic fundament creștin-ortodox, dar unul dintre obiectivele acelei grupări criminale era uciderea evreilor. Mesajul lui Claudiu Tîrziu comportă și o notă de lașitate pentru că acesta ar sugera că se dezice de comunicatul AUR, în care se precizează ‘ridicarea la rangul de „materii” a unor teme minore sau care pot face obiectul unor simple lecții în cadrul materiilor existente (ex. educație sexuală, istoria Holocaustului, etc.)’. Totodată, Claudiu Tîrziu face referire la cunoașterea limbii române, formularea sa fiind „poporul evreu care a suferit ororile sinistre ale regimului nazist”, care nu se referă la situația din România, care era de fapt subiectul dezbaterii legate de materia ce va urma a fi predate în școli.

Ce i-a transmis Tîrziu ambasadorului Israelului

 “Excelenței Sale, domnul David Saranga, Ambasadorul Statului Israel în România

Excelența Voastră,

Cercuri politice și mediatice interesate, de la București și din afara granițelor României, fac eforturi considerabile pentru a eticheta AUR drept o formațiune antisemită. Cea mai vehementă voce a acestui efort compulsiv este a deputatului PNL Alexandru Muraru, în a cărui trapă de dezinformator profesionist ați căzut, din păcate, și Excelența Voastră cînd ați preluat ca atare interpretarea răuvoitoare a unui comunicat AUR, făcută de adversarul nostru politic, căruia nu-i fac plăcerea să-i repet de prea multe ori numele.

O spun limpede: sîntem creștini, deci nu putem fi antisemiți. Nu am calificat Holocaustul drept o „temă minoră”, așa cum răstălmăcesc inamicii noștri politici un text în limba română, pe care se prefac, cu multă fățărnicie, că nu ar cunoaște-o. Am întreaga compasiune pentru poporul evreu care a suferit ororile sinistre ale regimului nazist și sînt fem convins că avem cu toții, împreună, nu numai dreptul și datoria, ci chiar obligația să păstrăm vie memoria victimelor sălbăticiei totalitare, fie ea nazistă, fie comunistă.

Totalitarismele sînt șubrede, deci se prăbușesc, mai devreme sau mai tîrziu, din cauză că sînt fondate pe minciuna folositoare unor ticăloși interesați să surpe, nu să clădească. Să nimicească popoare, vieți, societăți, civilizații, pentru a le înlocui cu niște halucinații utopice. Negreșit, de fiecare dată, aceste utopii eșuează sinistru, aruncate la gheena istoriei de propriile valuri de crime.

Vă invit, domnule Ambasador, să nu ne lăsăm dezbinați de minciuna, dezinformarea și interesele meschine ale unor expirați politic fără orizont și realizări în viață. Iar personajul pe care l-am numit la început vă datorează și dumneavoastră scuze publice, din cauză că v-a indus în eroare cu o nemernică bună știință,” a spus Târziu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole