Clienții Tesla pot cumpăra mașinile electrice ale companiei cu bitcoin

Clienții Tesla Inc își pot cumpăra acum vehiculele electrice cu bitcoin, a declarat, Elon Musk, șeful companiei, marcând un pas semnificativ înainte pentru utilizarea criptomonedelor în comerț.

Opțiunea va fi disponibilă în afara Statelor Unite la sfârșitul acestui an, potrivit companiei.

Producătorul de mașini electrice a anunțat luna trecută că a cumpărat bitcoin în valoare de 1,5 miliarde de dolari și că îl va accepta în curând ca o formă de plată pentru mașini, într-un mare pas către acceptarea generală care a trimis bitcoin în creștere la un nivel record de aproape 62.000 de dolari.

Musk a spus că bitcoin plătit către Tesla nu va fi convertit în moneda tradițională, dar a dat câteva alte detalii despre modul în care ar fi procesate plățile bitcoin. Compania folosea „software intern și open source”, a spus el.

Tesla nu e singură

În urma investiției Tesla în bitcoin, companii precum Mastercard Inc și Bank of New York Mellon Corp au îmbrățișat activul emergent, și au determinat predicții că bitcoin și alte criptomonede vor deveni o parte obișnuită a portofoliilor de investiții.

Directorul executiv al Uber, Dara Khosrowshahi, a declarat că compania de transport a discutat și a „respins rapid” ideea de a investi în bitcoin. Cu toate acestea, el a spus că Uber ar putea accepta potențial criptocurrency ca plată.

General Motors, de asemenea, a anunțat că va evalua dacă bitcoin poate fi acceptat ca plată pentru vehiculele sale.

Tesla a adăugat recent „Technoking of Tesla” pe lista titlurilor oficiale ale lui Musk.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole