CNAIR a lansat licitația pentru proiectarea și execuția a încă 33 km din autostrada Sibiu-Pitești

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a anunțat că CNAIR a lansat licitația pentru proiectarea și execuția a încă 31,33 de kilometri din autostrada Sibiu-Pitești. Potrivit ministrului, CNAIR a lansat marți procedura de licitație restrânsă, cu precalificare, „Proiectare și execuție Autostrada Sibiu – Pitești, Secțiunea 2: Boița – Cornetu”.

Tronsonul va avea o lungime de 31,33 de kilometri, va conține 49 de poduri și viaducte, 7 tuneluri cu lungimi cuprinse între 250 și 1.590 de metri, precum și un ecoduct în zona localității Lazaret.

Valoarea estimată a contractului este de 4,6 miliarde lei (fără TVA), finanțarea va fi asigurată din Fonduri Europene Nerambursabile, iar termenul de finalizare prevăzut este de 18 luni pentru proiectare și 50 de luni pentru execuție. Data limită de depunere a ofertelor este 29 ianuarie 2021.

„Cât despre progresul înregistrat pe primul lot din Autostrada Sibiu – Pitești, și anume Sibiu – Boița, pot să afirm că este unul foarte bun. Aici, printr-o mobilizare exemplară, antreprenorul a reușit să execute circa 30% din lucrări”, a anunțat pe Facebook Lucian Bode.

Conform acestuia, pentru secțiunea 4, Tigveni – Curtea de Argeș, autoritățile sunt în faza de evaluare a ofertelor și speră ca până la sfârșitul anului să semneze contractul pentru execuția celor 10 kilometri.

În total, Autostrada Sibiu – Piteşti va avea o lungime de 122,11 kilometri şi va fi împărţită în cinci loturi, Sibiu – Boiţa, Boiţa – Cornetu, Cornetu – Tigveni, Tigveni – Curtea de Argeş şi Curtea de Argeş – Piteşti, va avea opt noduri rutiere şi nouă tuneluri.

„Suntem conștienți că, în România, s-a pierdut deja prea de mult timp prețios în ceea ce privește implementarea proiectelor de infrastructură rutieră, și nu numai. Este momentul să accelerăm etapele de implementare a tuturor proiectelor de infrastructură, atât de necesare pentru a aduce bunăstare românilor”, a mai scris pe rețeaua de socializare ministrul Transporturilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...