CNAIR a semnat contractul de modernizare și lărgire a DN 71 în zona Baldana – Târgoviște – Sinaia

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a semnat contractul de Modernizare DN 71 Baldana – Târgoviște – Sinaia km 0 – km 44 + 130 de lărgire la patru benzi și km 51 + 041 – km 109 + 905, Lotul 1 (Sector 1).

Câștigătorul este consorțiul dintre Asocierea Aqua Park, Mavgo Holding, Hydrostroy AD, VDH AD și BDU Maxi Construct. Valoarea contractului este de 587,5 milioane lei pentru traseul cu o lungime de 44 km, sursa de finanțare fiind Fonduri Europene Nerambursabile.

Prețul pe kilometru de modernizare și lărgire de drum național este de 13,3 milioane lei fătă TVA (2,78 milioane euro). Durata contractului este de 36 de luni, dintre care 12 luni perioada de proiectare și 24 de luni cea de execuție. Perioada de garanție a lucrărilor este de 90 de luni.

Prin realizarea investiției se va obține crearea unei variante viabile pentru traficul greu de pe DN1 și DN1A și crearea pe DN71 a unor elemente geometrice care săa sigure preluarea și desfășurarea unui trafic rutier fluent și în condiții de siguranță.

De asemenea, se asigură o conexiune corespunzătoare în București și Târgoviște, o corelare cu proiectele de infrastructură mare deja demarate la nivel de Coridor IV și IX Pan European și aflate în diferite stadii de implementare, ca și o interconectivitate a rețelei de drumuri adiacente.

Totodată, se asigură o accesibilitate corespunzătoare la rețeaua TEN-T dinspre/spre rețeaua de drumuri locale și municipiul București, ca și îmbunătățirea condițiilor de trafic din zonele urbane traversate și reducerea timpilor de parcurs.

Evaluarea ofertelor depuse de către CNAIR s-a încheiat ăe 17 august 2020 și nu au fost depuse contestații după declararea câștigătorului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Ce discuții poartă un șef din poliție cu interlopii! DGA și...

Șoc în instituția poliției din Buzău, odată cu dezvăluirile făcute publice de Ziarul Puterea privind presupusa implicare a șefului Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ)...