CNAIR: Detalii despre bugetul și achizițiile planificate pentru 2024

Publicat: 31 mai 2024, 18:32, de Cristian Matache, în Business , ? cititori
CNAIR: Detalii despre bugetul și achizițiile planificate pentru 2024

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a oferit detalii  referitoare la bugetul alocat pentru achiziția de mașini, utilaje și echipamente destinate retehnologizării în anul 2024.

Bugetul CNAIR destinat retehnologizării în 2024 se ridică la 69.599.880 lei – fără TVA. Această sumă va fi utilizată pentru achiziționarea unui număr semnificativ de utilaje necesare în procesul de modernizare a infrastructurii rutiere din țară, se arată într-un răspuns transmis PUTEREA de reprezentanții societății.

Printre utilajele planificate pentru achiziționare în acest an se numără autobasculante 6×4 echipate cu lamă de zăpadă și răspânditor de materiale antiderapante, în număr de 36 de bucăți, precum și buldoexcavatoare, în număr de 53 de bucăți.

Comparativ cu bugetul alocat anului precedent, CNAIR a făcut un salt semnificativ în investițiile destinate retehnologizării. În 2023, la nivelul CNAIR Central, nu a existat un buget distinct pentru acest scop, iar achizițiile de utilaje s-au făcut doar în funcție de necesitățile raporturilor de muncă, fără a viza retehnologizarea.

Procesul de achiziție al utilajelor și echipamentelor este gestionat de CNAIR Central, care se ocupă de achiziționarea acestora destinate direcțiilor regionale ale companiei din teritoriu.

În ceea ce privește contractele de achiziții planificate pentru acest an, CNAIR a informat că documentația pentru achiziția publică de utilaje și echipamente se află în faza de elaborare, nefiind semnate încă contracte în acest sens.