CNAS: Refugiaţii din Ucraina beneficiază de aceleaşi servicii medicale ca asiguraţii români, fără plata contribuţiei de asigurări sociale de sănătate

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) anunţă că persoanele care s-au refugiat din Ucraina din cauza conflictului armat beneficiază de aceleaşi servicii medicale ca asiguraţii români, fără plata contribuţiei de asigurări sociale de sănătate, precum şi de medicamente.

„Cetăţenii străini şi apatrizii aflaţi în situaţii deosebite care provin din zona conflictului armat din Ucraina beneficiază de aceleaşi servicii medicale ca asiguraţii români, fără plata contribuţiei de asigurări sociale de sănătate, precum şi de medicamente, materiale sanitare, dispozitive medicale şi servicii cuprinse în programele naţionale de sănătate curative”, a precizat, joi, CNAS.

Conform sursei citate, asistenţa medicală se acordă de către furnizorii aflaţi în relaţie contractuală cu casele de asigurări de sănătate în baza documentului de trecere a frontierei acceptat de statul român. Furnizorii vor păstra o copie a documentului şi vor întocmi evidenţe distincte pentru serviciile acordate acestor categorii de persoane.

CNAS a menţionat că a transmis o circulară către toate casele de asigurări de sănătate cu informaţii privind modul de acordare a serviciilor medicale pentru refugiaţii din Ucraina, pentru a fi transmise tuturor furnizorilor cu care acestea se află în relaţie contractuală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...