CNCD a sancționat Ministerul de Interne pentru acordul încheiat cu Biserica cu ocazia Paștelui

Ministerul de Interne a fost sancţionat de Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD). MAI a fost sancționat pentru acordul încheiat cu Biserica Ortodoxă Română (BOR) cu ocazia sărbătorilor de Paște.

„Lipsa unui acord cu privire la reguli de participare la Sărbătorile Pascale din anul 2020 pentru toate cultele creştine recunoscute de lege reprezintă faptă de discriminare”, transmite CNCD.

Colegiul director al CNCD recomandă Ministerului Afacerilor Interne ca, în viitor, „să respecte obligaţia de echidistanţă faţă de toate cultele recunoscute din România şi să stabilească reguli nediscriminatorii în exercitarea dreptului la libertatea conştiinţei”.

În luna aprilie, cu ocazia sărbătorilor pascale, MAI a încheiat un acord cu Biserica Ortodoxă Română astfel încât credincioșii să poată merge la biserică pentru a lua Sfintele Paști și Lumină Sfântă.

După criticile apărute în spațiul public, ministrul de Interne Marcel Vela a modificat acordul astfel încât să fie păstrată distanţa socială şi să fie respectate ordonanţele militare.

Reamintim faptul că în luna aprilie în România era instituită starea de urgență din cauza pandemiei de coronavirus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban. Iubita lui Orban dă detalii șocante...

Ludovic Orban a avut o amantă mult mai tânără decât el, pe vremea când era premier. Tânăra, Cristina Todoran, supărată, probabil, de faptul că...