CNIPMMR cere ca firme din mai multe domenii afectate de pandemie să primească fonduri europene

Consiliul Naţional pentru Întreprinderile Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR) a propus Parlamentului să extindă lista cu domeniile de activitate care vor beneficia de fonduri externe nerambursabile, aferente Programului Operaţional Competitivitate 2014-2020, în contextul crizei provocate de COVID-19.

Propunerile CNIPMMR au fost adresate Comisiei economice, industriei şi serviciilor cu privire la OUG 130/2020, în cadrul dezbaterilor referitoare la proiectul de lege privind aprobarea OUG.

„În cadrul Comisiei Economice a Senatului Romaniei s-au corectat o serie de aspecte-cheie pentru implementarea eficientă a fondurilor europene in valoare de un miliard de euro destinate IMM-urilor afectate de COVID-19. Cele mai importante aspecte vizează adăugarea de coduri CAEN pentru capitalul de lucru cu privire la distribuţia de bunuri, contabilitate şi activităţi sportive şi modificarea radicală a grilei de evaluare pentru capitalul de investiţii”, a declarat Florin Jianu, preşedinte CNIPMMR.

Noi coduri CAEN în OUG 130

Firmele care ar trebui să primească astfel de fonduri sunt, potrivit propunerilor, cele din domenii precum comerţul cu ridicata, comerţul cu amănuntul, construcţii, imobiliare, activităţi juridice, activităţi de înfrumuseţare, activităţi de pompe funebre, activităţi de administrare a clădirilor, fabricarea pâinii, fabricarea de hrană pentru animale, cultivarea strugurilor, intermedieri în comerţ. 

De asemenea, companiile din distribuție bunurilor de larg consum nu figurează, conform comunicatului CNIPMMR, pe lista OUG 130/2020, deși principalele coduri CAEN nu sunt interzise de la eligibilitatea finanțării din funduri europene. Astfel, Asociația Companiilor de Distribuție de Bunuri din România cere nerestricționarea vreunui cod CAEN din OUG 130, cu excepția domeniilor expres interzise de reglementări europene.

Un alt sector economic afectat puternic este cel al producției și comerțului cu vin, dar și acesta lipsește de pe lista codurilor CAEN înscrise în OUG 130/2020. Introducerea acestor companii pe lista celor eligibile pentru finanțare este, de asemenea, cerută de Asociație și CNIPMMR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...
INSTANT_VOUCHER_SOCIAL_TICHET_32_INQUAM_Octav_Ganea

Unde vă adresați dacă nu ați primit cardul pentru tichetele sociale...

Deși îndeplinesc condițiile de eligibilitate pentru a obține tichetele sociale de 250 lei, sunt în continuare mulți români care susțin că nu au intrat...