Coaliția PNL-PSD-UDMR se rupe la nivel local. „Alegătorii PNL nu sunt de vânzare!”

Partidul Național Liberal (PNL) iese de la guvernarea locală, alegând să renunțe la funcții de conducere, au anunțat liberalii din Satu Mare. Principala lor nemulțumire vizează atitudinea UDMR, uniunea fiind acuzată de „totalitarism”.

„Cei care au votat PNL nu sunt de vânzare. PNL Satu Mare nu participă la decizii care nu respectă legea și decizii care ar crea mai multe problem decât, aparent, rezolvarea problemelor pentru municipiul Satu Mare”, a declarat marți președintele PNL Satu Mare, deputatul Adrian Cozma (foto), în cadrul conferinței de presă în care liberalii au anunțat că ies de la guvernarea locală.

Acesta s-a plâns de „derapajele administrației totalitare UDMR”:

„Cunoașterea limbii maghiare, condiție la angajarea în Primăria Satu Mare. Nu ar fi fost asta neapărat o problemă, să cunoască și cinci limbi, însă nu poți să stabilești un astfel de criteriu. Încălcarea repetată a accesului la informații publice. Mai mult, vorbim de întârzierea punerii în execuție a unor lucrări din fonduri europene, cum ar fi amenajarea malurilor Someșului. Nici la județ lucrurile nu merg bine. E de ajuns să ne uităm la situația de la bibliotecă, să vedem starea drumurilor din județ, să vedem modul în care sunt administrați banii și cum totul se îndreaptă spre o anumită culoare, spre UDMR. Noi nu putem fi elemente de decor în administrația locală”, a transmis Cozma.

Protocolul dintre cele trei grupări politice fusese semnat în luna iunie a acestui an, liderii UDMR susținând că rămâne în vigoare buna colaborare cu social-democrații.

Liberalii aveau la nivelul județului doi vicepreședinți ai Consiliului Județului iar la nivelul municipiului Satu Mare doi viceprimari.

Reacția UDMR

Csaba Pataki, președintele UDMR Satu Mare, susține că de fapt liberalii nu și-ar fi depus demisiile ci ar fi fost îndepărtați de la conducere, cu acordul PSD.

În plus, reprezentanţii organizaţiei judeţene Satu Mare a UDMR îi acuză pe partenerii de coaliţie de la PNL că susţin „o politică a dezbinării şi distrugerii”, după ce liberalii au anunţat, marţi, că renunţă la funcţiile de conducere din administraţia locală şi judeţeană, din cauza unor neînţelegeri cu UDMR.

„Consiliul Judeţean Satu Mare este motorul dezvoltării judeţului Satu Mare, lucru demonstrat în ultimii ani. Dezvoltarea judeţului se poate face doar atunci când toţi partenerii susţin acest demers. Din păcate, în ultima vreme, PNL Satu Mare a susţinut o politică a dezbinării şi distrugerii, a blocării proiectelor de dezvoltare. Munca primarilor PNL din judeţ, proiectele acestora, sunt puse în pericol şi subordonate interesului şi obiectivelor personale ale unei singure persoane. În urma acestui demers ieftin şi politicianist, au de pierdut doar cetăţenii judeţului Satu Mare”, precizează UDMR Satu Mare, în cadrul unui comunicat de presă.

Reprezentanţii formaţiunii politice maghiare susţin că pentru dezvoltarea judeţului e necesar ca primăriile din judeţ să colaboreze cu Consiliul Judeţean, fiind nevoie de o majoritate în consiliu şi de un parteneriat cu primăriile, pentru ca proiectele să fie duse la bun sfârşit şi să fie atrase noi finanţări şi investiţii.

„Organizaţiile judeţene ale UDMR, PSD şi PMP susţin proiectele de dezvoltare a judeţului Satu Mare. Orice formaţiune politică, când reprezintă cetăţenii, trebuie să funcţioneze după principii şi pe o anumită normalitate”, adaugă sursa citată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Sursa foto: Facebook Manuela Hărăbor

Cum a descoperit Manuela Hărăbor că are un copil cu autism

Frumoasa actriță Manuela Hărăbor are un băiat de 32 de ani, cu autism. Artista povestește cum a descoperit că Andrei, fiul ei, are autism...

Atac cu 130 de rachete în Tel Aviv. Ambasadorul Israelului în...

Ploaie de rachete lansate din Fâşia Gaza spre metropola israeliană Tel Aviv. Mişcarea islamistă Hamas a anunţat marţi seara că a lansat 130 de...