Cocktailul de anticorpi care te face „ca nou”

Compania Regeneron va solicita aprobare în Statele Unite pentru utilizarea cocktailului său de anticorpi anti-COVID-19 ca tratament preventiv.

Aceasta după ce un studiu a relevat că riscul infectării simptomatice în locuinţele în care un alt membru al familiei este bolnav de COVID-19, după cum a anunţat producătorul american de medicamente.

REGEN-COV – după cum a fost denumită combinaţia de casirivimab şi imdevimab – a redus riscul general de evoluţie către COVID-19 cu 31% şi cu 76% după a treia zi. Studiul a demonstrat, totodată, că REGEN-COV scurtează durata simptomelor şi scade semnificativ nivelul viral, potrivit unui comunicat al Regeneron.

A primit aprobare de urgență

Regenron colaborează cu firma elveţiană Roche, pentru a putea produce aproximativ două milioane de doze anual, la complexul de biotehnologie al acesteia din sudul oraşului San Francisco. Medicamentul a primit aprobare de urgenţă în SUA pentru pacienţii cu forme uşoare şi moderate de COVID-19, iar companiile speră că recentele studii vor convinge organismele de reglementare să extindă utilizarea acestuia.

Agenţiile europene de reglementare şi-au exprimat, oarecum, sprijinul faţă de acest cocktail de anticorpi şi au lăsat la decizia statelor, individuale, dacă vor să îl folosească, potrivit RADOR. Regeneron afirmă că studiul clinic a arătat că numărul total de săptămâni în care pacienţii aveau simtome a scăzut aproape la jumătate (45%), cu REGEN-COV, iar încărcătura virală a fost redusă cu peste 90%, ajutând, posibil, la oprirea răspândirii virusului.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...